Axel Vandoorne scoort in Opglabbeek

Axel Vandoorne scoort in Opglabbeek

Terwijl de Belgen sterk gestart zijn in Tokio rijden de internationale combinaties gretig verder bij het Sentower Park in Opglabbeek. Zojuist kwamen de jonge paarden aan de start. Daarin snelde Derin Demirsoy met Empire Eh Z (Emerald x Darco, fokker: Axel Verlooy) naar de winst. De zevenjarige ruin werd in het verleden nog uitgebracht door de Brit, Harry Charles.

Het paar was net geen twee seconden sneller dan Axel Vandoorne met Liesbet Caeyman's Novelle vh Eegdeken (Bisquet Balou vd Mispelaere x Zeus). Op de derde trede strandde Ciaran Dreeling met It's A Star (Big Star Jr KZ x Chin Chin).

Het duo werd opgevolgd door Stefanie Carroll met Gucci (Casall) terwijl Shane O'Meara de top vijf afwerkte op de rug van Ici (Douglas). Een trio Belgen volgde met Thibault Vermeulen op kop. Vermeulen loodste  de Nabab de Rêve-zoon Emirats de Riverland foutloos naar de zesde plek voor Celine Schoonbroodt-De Azevedo met Conmitage (Conthargos) en Jessica Geurts met Obi Van Klapscheut (Cooper vd Heffinck).

Laura Stotzem in de CSI1*

In de 1.30m CSI1* rubriek hield Laura Stotzem de Belgische eer hoog. In het zadel van Miss's Blue S Z (Mr Blue) snelde de amazone naar de vierde plaats. Proefwinst kwam op naam van de Franse amazone, Julia Dallamano met Valeriane de Moyon (Calypso de Moyon).

Uitslagen