Arne Coenegrachts wint BK Young Riders

Arne Coenegrachts wint BK Young Riders

In Orp-Le-Grand stond afgelopen wekend het Belgisch Eventing kampioenschap voor Young Riders op het programma. Na afloop stelde Arne Coenegrachts zich bovenaan het podium op! Internationaal haalden Jarno Verwimp en Lise Matton eindzeges!

Samen met zijn 15-jarige KWPN-ruin, Enzo G (Warrant) reed Coenegrachts naar de gouden BK-medaille. Vorig jaar was de eventingruiter nog een vast onderdeel van het Belgische junioren team in het Europees kampioenschap in Montelibretti.

Samen met Nina van 't Farsenhoven (Vivaldi du Seigneur) reed Linde Van Boxstael naar de zilveren medaille. Ceonegrachts teamgenoot tijdens het EK in Montelibretti, Caroline van Rossum strandde op de derde plaats van het podium met Dalva D'Enfer Z (Davinci van Eppekom Z).

Jarno Verwimp en Lise Matton winnen internationaal

Internationaal reed Jarno Verwimp zijn Come One Z (Connect) naar de winst in de CCI2*-S. Voor eigen publiek volgde Valentine Gabriel met I Love You Jac op voor Paul Laurijssen en Crespada Z. 

In de CCI2* - L verzekerde Lise Matton een Belgische eindzege met Kenzo van 't Farsenhoven (Vivaldi du Seigneur)!

In de CCI3*-S reeks, waarin eveneens het BK Young Riders werd verreden, eindigde Valentine Steeman op een tweede plaats met River Emery. Arne Coenegrachts en Enzo G behaalden een derde plaats. Dit leverde hen finaal de titel van Belgisch Young Riders kampioen op. 

F. © equibel