Anthony Wellens en Quinao V/d Potaarde winnen Youngster finale in Bonheiden

Anthony Wellens en Quinao V/d Potaarde winnen Youngster finale in Bonheiden

Deze ochtend werd er gretig gereden in Bonheiden.  De weergoden waren de internationale wedstrijd iets minder gunstig gezind maar de Belgen lieten zich niet van slag slaan en wisten zich te laten opvallen. Anthony Wellens zette de kers op de taart met een Belgische winst in de finale voor zesjarigen.

Bij de zesjarige springpaarden was Anthony Wellens gebrand op een thuiszege. Wellens sprong met Stefaan De Vos zijn gefokte Quinao V/d Potaarde (Prince van de Wolfsakker) naar de winst. Samen met de ruin bleef Wellens net geen seconde voor op Jules Orsolini en Lipton (Glasgow W vh Merelsnest). Jack Ansems vervolledigde de top drie met de 6-jarige zoon van Emir R, Lemiro.

Het duo werd opgevolgd door Pascale Haep die in het zadel van Quesera de Muze (Fantomas de Muze) nipt voor bleef op landgenoot, Kasper De Boeck. De Boeck vervolledigde de top vijf op de rug van Flanria Rent Queen of Hearts Dwerse Hagen (Iron Man vd Padenborre).

In de finale voor vijfjarige springpaarden  kleurde het volledig podium internationaal. Marnick Spits hield daarbij de Belgische eer hoog met zijn eigen Roxette V't Recht Eind (Aganix du Seigneur). De combinatie moest Jules Orsolini met Mokka van het Haringvliet (Monte Bellini) en Elin Moen Adolfsson met Serafina Dbh Z (Stakkato Gold) voor zich dulden.

Net buiten het podium kleurde de top vijf Belgisch met Thibeau Spits en Cloverly DH Z (Comme Il Faut) op vier en neef Jeroen De Winter met Rothinka Van 't Lusthof (Corico Z) op vijf.

Thibeau Spits houdt Belgische eer hoog in de CSI2*

Eric Ten Cate scoort zo voor de derde dag op rij een podiumplaats in Bonheiden. Samen met de BWP-merrie, Notre-Dame Van 't Roosakker won de Nederlander de 1.35m ochtendrubriek. Hij bleef ditmaal ruim acht (!) seconden voor op landgenoot Jack Ansems. Ansems volgde in de top drie met Kessy Van Berlo haar KWPN-ruin, Kaboom (Corporaal VDL). De Deense Nikoline Dresler werkte de top drie af op de rug van Chicco (Chacco-Blue). 

Voor eigen publiek scoorde Thibeau Spits de beste klassering. Spits sprong foutloos naar de zevende plek met Caetlin Vd Heffinck Z (Chacco-Blue).

Volledige uitslag