Andres Vereecke schittert in 1.55m Grote Prijs Opglabbeek

Andres Vereecke schittert in 1.55m Grote Prijs Opglabbeek

Zeven combinaties kwalificeerden zich voor de barrage in de 1.55m Grote Prijs van het Sentower Park. Als laatste aan de start sprong uiteindelijk Michael Jung naar de ruim 12.500 euro gedoteerde eindzege. Jung en Edo Sandra (Eldorado vd Zeshoek) doken bijna één seconde onder de chrono van Darragh Kenny. Voor eigen publiek schitterde Andres Vereecke net buiten het podium op de vierde plek.

Michael Jung en de 10-jarige dochter van Eldorado vd Zeshoek verwezen op de valreep Olympisch ruiter, Darragh Kenny met de 11-jarige Chic Chic (Comme Il Faut) naar de tweede plaats. Eveneens foutloos vervolledigde Wout-Jan Van der Schans het podium met zijn 11-jarige KWPN-hengst, A S Bombay (Diamant de Semilly).

Net buiten het podium plaatste voormalig Vlaams indoor kampioen, Andres Vereecke zich op de vierde plaats. Vereecke sprong naar de vierde plek met de BWP-hengst, Kingston Van Paemel (Numero Uno). De top vijf werd afgewerkt door Clarance Gendron en de 16-jarige dochter van Air Jordan, Azura Z. 

Ook Hannes Symons met Cayadix Hero Z (Cadence Van 't Gelutt Z) en Karel Cos met Nueva Epoca de Regor (Nabab de Reve) plaatsten zich in de top tien op een respectievelijke zesde en zevende plek.

Belgen schitteren in nevenrubrieken

Eerder haalde Steven Vermeir het podium in de 1.40m proef. Vermeir loodste zijn BWP-merrie, Nikita van de Koekelberg (Filou de Muze) foutloos naar de derde plek. Proefwinst kwam op naam van Christopher Kläsener met de 12-jarige dochter van Leo Von Faelz, Loopy.

Fiona Lazzara won  de 1.25m CSI1* met Mimosa DV (Vondel Dh Z).


GP uitslag