Andres Vereecke pakt brons in 1.40m ochtendrubriek van Oudsbergen

Andres Vereecke pakt brons in 1.40m ochtendrubriek van Oudsbergen

In het Sentower Park in Oudsbergen vond de ochtenrubriek plaats. Deze CSI2* 1.40m proef werd gewonnen door de Britse Chloe Aston. Andres Vereecke zorgde voor de beste Belgische prestatie en sprong naar een knappe derde plaats. Ook Emilie Conter, Louise Lenaerts en Jan van Alken zorgden voor Belgische top tien klasseringen. 

Chloe Aston noteerde met Amigo T (v. Padinus) de winnende tijd van 23,11 seconden. Hiermee was Aston de Duitse Anna-Elisa Schäfer te snel af. Zij reed met de ruin Fly Away Z (v. Flipper D'Elle Hn) naar een tweede plaats. Het duo reed over de finish in 23,35 seconden. Andres Vereecke en Calle Me de Muze Z (v. Clarissimo Z) zette de beste Belgische prestatie neer en reden in 24,09 seconden naar een derde plaats. 

Harry Allen (Dancing Queen Z) nam de vierde plaats voor zijn rekening. Omer Kareavli (Hayley) zorgde voor een vijfde plek. 

Emilie Conter (Catokia Z) zorgde voor een zesde plaats. Louise Lenaerts (Maybel van nhet Molenhof) en Jan van Alken (Daido Van 'T Ruytershof) reden naar de achtste en tiende plaats. 

Andere Belgische klasseringen waren voor Jens Thys (Kaiser 'T Fvd) en Zoe Conter (Univers du Vinnebus). 

Klik hier voor de resultaten. 

In de rubriek voor jonge paarden namen de ruiters hun zeven- en achtjarige paarden uit stal. In deze rubriek wist Emilie Conter (Ocean Quality) naar een vierde plaats te rijden voor België. Ook Stephanie Andries (New Jursy van de Noordheuvel) kon zich klasseren in de top tien. Jens Thys (For Jens Z), Virginie Thonon (Enjeu de Grisien) en Frederic Vernaet (Orak d'Hamwyck) zorgden voor Belgische klasseringen. 

Winst in deze proef was er voor Kerstin Deakin en Qlicious (v. Cornettino Ask). Zij reden een pijlsnelle tijd van 28,25 seconden. Bertram Allen wist Ierland een tweede plaats te bezorgen. Hij reed Calculatus (v. Cachassini) over de finish in 29,30 seconden. Giampiero Garofalo en Jaguar King WD (v. Zirocco Blue VDL) namen de derde plaats voor hun rekening. Zij noteerden een tijd van 29,30 seconden. 

Alexa Larkin (O Music) moest Conter voorlaten en nam plaats op de vijfde plek. 

Klik hier voor de resultaten.