Amber van den Steen en Jette de Jong schitteren in dressuurring Aken

Amber van den Steen en Jette de Jong schitteren in dressuurring Aken

Niet alleen Bart Jay Jr. Vandecasteele kwam als Belgische jeugdruiter aan de start in Aken. Er stond ook heel wat internationale dressuur actie voor de jeugd op de agenda in Aken. De Belgische amazones Amber van den Steen en Jette De Jong lieten daarbij een sterke indruk na.

Op vrijdag loodste Amber Van den Steen haar 12-jarige KWPN-ruin, Fame (Ampère) naar de tweede plaats in de  CDIY Young Riders  Individuele rubriek. Door jurylid Christof Umbach werd het paar zelfs als favoriet bestempeld. Met 73,588% moest ze nipt Sergio Moron Basoco met Farnham L (Fürst Rousseau) voor zich dulden.

Van den Steen en De Jong schitteren in Freestyle

In de Freestyle reed Amber Van den Steen ook naar het beste Belgische resultaat op zaterdag. Het paar reed met 74,315% naar de uiteindelijke vierde plaats. Ook Jette de Jong haalde ruim 70%. Op de rug van de 10-jarige Charmeur-zoon, Heavenly Charming reed de Belgische met 72,945% naar de zesde plaats.  Proefwinst was er opnieuw voor de Spanjaard Sergio Moron Basoco die met Farnham L (Fürst Rousseau) ditmaal naar net geen 80% reed (79,135%).

Alle uitslagen