Alexander Kumps verzamelt ranking punten in Opglabbeek!

Alexander Kumps verzamelt ranking punten in Opglabbeek!

Negen combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.45m Grand Prix-kwalificatie in Opglabbeek. In deze Longines Ranking rubriek werden de laatste de eerste. Maikel van der Vleuten sprong met Dywis HH (Toulon) als laatste starter uiteindelijk naar de winst.

Van der Vleuten en de 13-jarige dochter van Toulon (fokker: Huismann) doken net geen seconde onder de chrono van Kai Ruggaber met BWP-hengst, Mr. Newman (Cadeau de Muze). Op de derde plaats volgde Kim Emmen met onder het zadel KWPN-ruin, Inflame Go (Namelus R).

Het Nederlandse feest werd verder gezet door Piet Raijmakers Jr. In het zadel van Van Schijndel's Olaya Z (Ogano Sitte) volgde de Nederlander foutloos op de vierde plaats. Voor eigen publiek vervolledigde Alexander Kumps de top vijf met onder het zadel Promise van de Leeuwerk (Quasimodo vd Molendreef).

Voor eigen publiek sprongen ook Karel Cox en Jules van Hoydonck in de prijzen. Cox loodste de 9-jarige Viva La vida z (Vigo d'Arsouilles) foutloos naar de achtste plek. Landgenoot van Hoydonck volgde met BWP-merrie, Perla Optima (Kannan) op plaats negen.

Uitslag