Alexander Housen verzekert Belgische top vijf klassering in CSI2* Sentower Park

Alexander Housen verzekert Belgische top vijf klassering in CSI2* Sentower Park

In Sentower Park wordt er nog steeds op CSI2* niveau gesprongen. Later vandaag is het nog aan de CSI1* ruiters om de piste te betreden maar de CSI2* ruiters kwamen zonet voor een laatste keer vandaag in actie voor een 1m35, twee fasen special rubriek. De overwinning kwam in handen van Monaco: Inigo Lopez De La Osa Franco reed de Selle Français hengst Golden Diamond (v. Diamant de Semilly) foutloos rond in 27,23 seconden. Hiermee was hij ruim een seconde sneller dan zijn eerste achtervolger. 

Die eerste achtervolger was Maryk Sahney. Hij rekende op de 18-jarige Gold Run om in 28,27 seconden foutloos rond te springen. Matthew Sampson maakte het podium compleet. In het zadel van de 11-jarige Equine Amercia Ivanhoe Gph (v. Marome NW) liet hij alle balken in de lepels en klokte hij af in 28,43 seconden. 

Grete Veske en Basic (v. Baluga) waren goed voor de vierde plek. Deze combinatie uit Estland noteerde een foutloze ronde in 28,93 seconden. Alexander Housen werd de beste Belg op de vijfde plek. Housen stuurde de Dominator 2000 Z zoon de Stroopper Jul de Rock 1Z foutloos doorheen de tweede fase en klokte af in 29,88 seconden. 

Eerder vandaag reed Koen Vereecke ook al naar een klassering in het 1m45 dat rechtstreeks op tijd gesprongen werd. Zijn foutloze ronde in het zadel van Istina Equi (v. I'm Special de Muze) leverde hem de zevende plek op.

Klik hier voor alle resultaten