Abdel Saïd laat van zich horen in CSI5* 1.45m Longines Ranking van Miami

Abdel Saïd laat van zich horen in CSI5* 1.45m Longines Ranking van Miami

Op het zonnige Miami Beach is er zonet in Amerika weer een nieuwe competitiedag van start gegaan. In de CSI5* rubriek kregen de ruiters een parcours over de hoogte van 1.45m voorgeschoteld die ze rechtstreeks tegen de tijd moesten afleggen. Ierland's Conor Swail mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen. Abdel Saïd scoorde met een foutloze ronde een sterke top tien klassering. 

Conor Swail kon rekenen op de twaalfjarige ruin Errol (v. Luidam) om de winnende tijd van 60,18 seconden neer te zetten in deze vijf ster rubriek. Hiermee was hij Spencer Smith te snel af. Smith reed in het zadel van Manhattan (v. Metropolitan) in 61,38 seconden naar de tweede plaats. Met slechts enkele honderdsten van een seconde verschil verwees hij zo de Duitser Tobias Meyer met Casablanca-H (v. Conteur) naar de derde plek. Hij finishte in 61,86 seconden. 

Kirsten Vanderveen kon rekenen op de zeventienjarige BWP'er Bull Run's Faustino de Tili (v. Berlin) om vierde te eindigden. Derin Demirsoy en Elzas (v. Diamant de Semilly) eindigde vijfde. 

Abdel Saïd noteerde met Bandit Savoie (v. Qlassic Bois Margot) een zevende plaats in het klassement. 

Klik hier voor de resultaten.