Aaron Tijskens houdt Belgische eer hoog in Grote Prijs Sentower Park

Aaron Tijskens houdt Belgische eer hoog in Grote Prijs Sentower Park

In de late namiddag werd op de terreinen van Sentower Park de CSI2* 1.45m Grand Prix verreden. Aaron Tijskens plaatste zich als één van de zeven deelnemers aan de barrage, en in het zadel van de 10-jarige KWPN ruin Hurricane (Untouched) eindigde hij uiteindelijk als zesde.

Van de zeven deelnemers aan de barrage finishten er uiteindelijk drie zonder het hout te raken. De snelste tijd werd neergezet door Francisco José Mesquita Musa met Carte de Blue Ps Marathon (Cartoon 21), wat hem de overwinning opleverde. Sophie Hinners greep alweer naar zilver, ditmaal op de rug van Churchill 48 (Cassito). Brons ging naar Benjamin Clark en Sam van de Helle (Stakkato).

Net buiten het podium plaatste Donald Whitaker zich met Little Khira H (Böckmann's Lord Pezi) als vierde, voor Karen Polle en Celine (Conthargos) uit Japan.

Aaron Tijskens kreeg met Hurricane ook één springfout in de barrage, en met een tijd van 42.18 seconden klasseerde hij zich als zesde.

Uitslag CSI2* 1.45m (GP)

Chloë Mc Kenzie wint goud in laatste proef bij Sentower Park

De laatste proef van de dag, een CSI1* over een hoogte van 1.25m, werd gewonnen door Chloë Mc Kenzie. In de twee fasen special proef bleef ze met Qu'Elle Est Belle Van'T Pardassenhof (Cicero Van Paemel Z) sneller dan landgenoot Gile Vangeebergen en Incredible V (Nassau). De derde plaats ging naar Alice Faccaro en Chumani F. (Cristallo I). Vic de Plecker plaatste zich net buiten de top drie in het zadel van Top Invest 313 Z (Thunder Vd Zuuthoeve).

Uitslag CSI1* 1.25m