De IJRC stelt aanpassingen Nations Cup wedstrijden voor. Aanpassing van teamsysteem en verhoging winstsommen.

De IJRC stelt aanpassingen Nations Cup wedstrijden voor. Aanpassing van teamsysteem en verhoging winstsommen.

De FEI Nations Cup wedstrijden liggen onder vuur. Vorige week werd al duidelijk dat ook het CHIO in Aken  merkt dat heel wat ruiters de weg naar het 'geld' gevonden hebben.  In Aken blijven ze thans overtuigd, "Kwaliteit primeert..." Ook de FEI Nations Cup wedstrijden zijn minder populair als vroeger.

Het deelnemen aan een landenprijs blijft een persoonlijke keuze van ruiters en eigenaars. Volgens het IJRC is het thans ook aa de organisaties om het circuit opnieuw aantrekkelijker te maken. Volgens het IJRC is de Nations Cup een fundament in onze sport. De Nations Cup series zijn fundamenteel in de voorbereiding van paarden voor de topsport.

Het IJRC haalt enkele belangrijke zaken aan die aan de basis liggen van het 'verval' van de FEI Nations Cup series. Zo is het uitnodigingsysteem niet positief voor de populariteit. Ook de afwezigheid van belangrijke wedstrijden zoals Aken, Rome, Calgary en Gijon dragen niet bij tot de populariteit van het circuit.

Als laatste reden haalt het IJRC aan dat de winstsommen niet concurrentieel zijn ten opzichte van andere wedstrijden.

In een poging om mee te werken aan de populariteit van de FEI Nations Cup series stelt het IJRC voor meer CSIO5* en CSIO4* wedstrijden op de agenda te zetten. De top teams moeten bovendien toegestaan worden om ook in andere wedstrijden deel te  nemen. Zo limiteren ze zich niet alleen tot die wedstrijden waar ze punten kunnen sprokkelen.

Betreffende het prijzengeld zou elke CSIO5* Grote Prijs even zwaar gedoteerd moeten zijn als een andere CSI5* Grote Prijs.

Als laatste aanpassing steunt het IJRC het voorstel van de verschillende chef d'équipes. Voor zowel Divisie 1 en 2 zouden dan 8 teams aantreden over 6 events. Daarbij tellen de beste vier resultaten.