Jérôme Guéry moet enkel Daniel Deusser voorlaten in 5* hoofdrubriek van de dag in La Baule

Jérôme Guéry moet enkel Daniel Deusser voorlaten in 5* hoofdrubriek van de dag in La Baule

Zojuist werd de hoofdproef van de dag verreden in het Franse La Baule. Dat werd een CSIO 5* rubriek over een hoogte van 1m50. Ook nu moesten de ruiters het parcours zo snel mogelijk afleggen. Daarbij slaagden twintig ruiters erin om foutloos te blijven. De winst was voor Daniel Deusser en Jérôme Guéry was de beste Belg. Hij eindigde op een mooie tweede plaats. 

Voor deze overwinning kon Deusser rekenen op Kiana van het Herdershof (v. Toulon). Ze lieten nergens tijd liggen en bleven daarbij mooi foutloos, wat resulteerde in de winnende tijd van 61,00 seconden. Jérôme Guéry kwam wel gevaarlijk dicht in de buurt. Met Margriet de Mariposa (v. Nabab de Reve) was hij slechts een fractie trager. Ze gingen door de finish in 61,39 seconden en werden beloond met een knappe tweede plaats. Robin Lesqueren verzekerde Frankrijk van een derde plaats met Dorado de Riverland (v. Untouchable M).  

De vierde plaats was opnieuw voor Duitsland dankzij Gerrit Nieberg en Ben 431 (v. Balou 400). Laurent Goffinet vervolledigde met Atome des Etisses (v. Mylord Carthago) de top vijf. 


Klik hier voor de volledige uitslag.