Demirsoy kroont zich tot ranking koning in Beervelde

Demirsoy kroont zich tot ranking koning in Beervelde

Op de pistes van Beervelde werd zonet de laatste rubriek van de dag gereden en wat een thriller van formaat werd het weer! Deze rubriek werd over een hoogte van 1m50 en direct tegen de klok gesprongen.

De winst ging naar een man in erg goede doen: gisteren schreef hij de rankingproef al op zijn naam en vandaag deed hij het graag nog eens over. Dit keer rekende Derin Demirsoy op Dadjak Ter Puttenen (v. Toulon) om in 61,29 seconden naar de finish te rijden. Hiermee bleef hij de jonge Belgische ruiter Dieter Vermeiren voor. Vermeiren deed zijn uiterste best om Demirsoy van de troon te stoten maar uiteindelijk moest hij met zijn tijd van 62,35 seconden toch zijn meerdere in de Turkse ruiter erkennen. Deze tijd leverde hem en Vanilla dus wel de zilveren medaille op. Jeroen de Winter nam met L'Innocence Van'T Meulenhof (v. Diamant de Semilly) de derde plaats voor zijn rekening. Ook deze Belgische combinatie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 64,85 seconden.

Gilles Thomas en Conaro (v. Con Capitol) na een nulrondje in 65,73 seconden. Rodrigo Giesteira Almeida, die deze week al twee rubrieken op zijn naam wist te schrijven, eindigde nu op de vijfde plaats. Hij haalde hiervoor de 8-jarige KWPN merrie Gaga E D'Augustijn (v. Bustique) van stal.

Klik hier voor de resultaten