Bij team Frankrijk slaagden zowel Simon Delestre & Cayman Jolly Jumper (v. Hickstead) als Roger Yves Bost & Cassius Clay Vdv Z (v. Calvino Z) erin om twee foutloze omlopen af te leveren. Dat was een enorm voordeel voor het hele team. Penelope Leprevost zorgde met de SBS-hengst Gfe Excalibur de la Tour Vidal (v. Ugano Sitte) in beide omlopen voor het schrapresultaat met telkens vier strafpunten. Tot slot kon Kevin Staut in de eerste ronde mooi foutloos blijven met Visconti du Telman (v. Toulon). In de tweede omloop lag er enorm veel druk op hem want als laatste deelnemer moest hij foutloos blijven om Frankrijk te verzekeren van het goud. Daar slaagde de Fransman in en zo won Frankrijk deze 5* Nations Cup van Rome zonder strafpunten achter hun naam. 

Onze landgenoten, onder leiding van Peter Weinberg, zaten er wel enorm dichtbij. Nicola Philippaerts slaagde er met de BWP-merrie Katanga v/h Dingeshof (v. Cardento 933) in om twee foutloze omlopen af te leveren. Jérôme Guéry kreeg met zijn Olympische paard Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) een atypische fout in de eerste ronde, maar dat maakten ze meteen goed met een foutloze tweede omloop. Pieter Clemens zorgde met Akarad Hero Z (v. Aganix du Seigneur) voor een foutloze eerste omloop. In de tweede ronde kregen ze acht strafpunten en dat werd meteen het schrapresultaat. Het Olympische duo Grégory Wathelet en Nevados S (Calvados Z) moesten het parcours vroegtijdig verlaten in de eerste ronde waardoor de vier strafpunten van Guéry niet meer weggestreept konden worden. Als voorlaatste deelnemer lag er erg veel druk op Wathelet's schouders, maar samen met Nevados S deed hij waar hij goed in is: foutloos blijven. Zo bleven er slechts vier strafpunten over en dat was ruimschoots genoeg voor het team van Peter Weinberg om het zilver in de wacht te slepen. 

Team Nederland, onder leiding van de kersverse bondscoach Jos Lansink, nam de derde plaats voor zijn rekening. Willem Greve en zijn KWPN-tophengst Grandorado TN (v. Eldorado vd Zeshoek) bezorgden het team twee foutloze omlopen. Jur Vrieling zorgde met Long John Silver 3 (v. Lasino) voor het schrapresultaat in beide rondes. Zij kregen vijf strafpunten in de eerste ronde en negen in de tweede. Bart Bles en de BWP-ruin Kriskras DV (v. Cooper vd Heffinck) sprongen foutloos in de eerste ronde en kregen vier strafpunten in de tweede. Marc Houtzager en de KWPN-merrie Sterrehof's Dante N.O.P. (v. Canturano) draaiden dat resultaat om: zij kregen vier strafpunten in de eerste ronde maar bleven mooi foutloos in de tweede en beslissende ronde, wat ervoor zorgde dat Nederland uiteindelijk op een mooie derde plaats eindigde. 

Lillie Keenan (Argan de Beliard), Choe Reid (Souper Shuttle), Brian Moggre (Balou du Reventon) en Laura Kraut (Confu) namen voor Amerika de vierde plaats voor hun rekening. Team Canada, bestaande uit Yann Candele (Farezzo), Tiffany Foster (Figor), Beth Underhill (Dieu Merci Van T&L) en Amy Millar (Truman) vervolledigde de top vijf. 

Klik hier voor de volledige uitslag.