Dominique Hendrickx zat in het zadel van de twaalfjarige KWPN-hengst Floris Tn (v. Quality Time Tn). In de barrage waren ze snel en behendig wat resulteerde in de winnende tijd van 42,85 seconden. Bovendien waren zij het enige duo dat de tijd onder de 43 seconden konden houden en dus waren zij de verdiende winnaars. 

Vincent Dings deed wel zijn uiterste best om de tijd van onze landgenoot te verbeteren. Met de Zangersheide ruin Cream Couleur Z (v. Cream On Top) finishte hij in een tijd van 43,24 seconden, goed voor de tweede plaats. Zazou Hoffman vervolledigde met Bloom du Plessis (v. Orient Express) de top drie. 

Zij bleven Kevin Jochems en de KWPN-merrie Flying Jackie (v. Nabab de Reve) voor, die vierde werden. Maikel van der Vleuten reed Dywis Hh (v. Toulon) naar de vijfde plaats. 

De zesde plaats was opnieuw voor België dankzij Annelies Vorsselmans en Iron Man 15 (v. Indoctro). 


CSI1* - 1m20-rubriek

De dag eindigde met een 1m20-rubriek tegen de klok. De winst bleef in Nederland dankzij Piet Van Aarle. Die reed de Zangersheide merrie Anyway (v. Arko's Boy Z) naar de overwinning in 64,48 seconden. 

De beste Belgische prestatie kwam van Lio Lamers en de KWPN-ruin Charming Edition (v. Namelus R). Zij eindigden op de tweede plaats in een tijd van 66,20 seconden. Kessy Van Berlo vervolledigde met Fostara (v. Azteca VDL) de top drie. 

Tot slot kon ook Marinus Den Doelder (Piaf de Wulf Selection) zich nog klasseren. 


Klik hier voor alle uitslagen.