Henrik van Eckermann zat vandaag opnieuw in het zadel van de elfjarige BWP-merrie Luna Vd Mespel (v. Hos d'O), het paard waar hij op woensdag ook al mee won. Vandaag waren ze wederom niet te stoppen en schreven ze de proef op hun naam in een tijd van 33,62 seconden. 

Onze landgenoot Wilm Vermeir deed wel een zeer verdienstelijke poging én hij zette meteen ook de beste Belgische prestatie neer. Met de elfjarige BWP-merrie Linguini de la Pomme (v. Marius Claudius) vloog hij door de tweede fase in een tijd van 34,71 seconden en dat was ruimschoots genoeg voor de tweede plaats. Vermeir won gisteren ook al de 4* 1m50-rubriek en is dus erg goed bezig in het Sentower Park. 

Mouda Zeyada reed de Emerald van't Ruytershof-merrie Katia naar de derde plaats. Zo bleef hij onze landgenoot Dieter Vermeiren voor, die vierde werd met de BWP-merrie Noblesse (v. I Am Moerhoeve's Star). Marlon Modolo Zanotelli vervolledigde met Harwich VDL (v. Arezzo VDL) de top vijf. Verder konden ook Frederic Vernaet (Born To Win Ap Z) en Alexander Kumps (Chac-Lisco Z) zich nog klasseren na een dubbel foutloze omloop. 

Klik hier voor de volledige uitslag.