Wilm Vermeir neemt sterke start met Magic van't Hulgenrode Z in Doha

Wilm Vermeir neemt sterke start met Magic van't Hulgenrode Z in Doha

De CSI5* competitie in Doha is officieel van start gegaan met de CSI5* 1.45m rubriek op donderdag. In de hoofdstad van Qatar wordt deze week de Global Champions Tour afgetrapt. Wilm Vermeir nam alvast een vlotte start in de top 10. 

De ruiters kwamen een eerste keer in actie in de 1.45m rubriek. Vermeir zadelde de 9-jarige Magic van't Hulgenrode Z (Midas vh Endhouse) met succes en stuurde de Zangersheide merrie foutloos naar de zesde plaats en hield zo de Belgische eer hoog. Dat deed hij niet alleen want ook Pieter Devos sprong naar de prijzen. In het zadel van Jarina J (Cicero Z Van Paemel) zagen we hem op elf.

Foutloos blijven bleek geen makkelijke opdracht, al helemaal niet over de beide fasen, met maar acht combinaties van de ruim dertig starters die hun nulscore konden behouden. De Brit Oliver Fletcher schreef de proef op naam met BP Pocahontas (Emilion). Simon Delestre achtervolgde op twee in combinatie met Cayman Jolly Jumper (Hickstead). De 18-jarige hengst Con Quidam RB (Quinar Z) stelde zijn trouwe amazone, Sanne Thijssen, opnieuw niet teleur en bracht haar het brons op. Christian Ahlmann en Otterongo Alpha Z (Darco) sprongen naar vier. 

Resultaten

In de 1.45m hoofdrubriek, die telde voor de Longines Ranking, sprong Odin van 't Hanegoor (Kiekeboe) met Antoine Ermann naar de zevende plaats.