Steve Guerdat en Looping Luna grijpen 1.55m hoofdwinst in Windsor

Steve Guerdat en Looping Luna grijpen 1.55m hoofdwinst in Windsor

De eerste CSI5* rubrieken op de Royal Windsor Horse Show vonden plaats op vrijdag, met de CSI5* 1.55m The Defender Stakes als de hoofdklasse van de avond. Na een barrage waarbij slechts dertien combinaties deelnamen aan de spanning, stuurde Steve Guerdat (SUI) Looping Luna naar de snelste tijd.

De Zwitserse ruiter toonde echte vaardigheden, maar tegelijkertijd ook echte snelheid met de tien jaar oude merrie van Lord Fauntleroy, en voltooide het uitdagende parcours van 1,55m in een tijd van 35,67 seconden. Met slechts iets minder dan één seconde verschil stuurde Ben Maher (GBR) Ginger-Blue (Plot Blue) naar de finishlijn, met een tijd van 36,59 seconden en eindigde als tweede. De tijd van Giulia Martinengo Marquet (ITA) van 37,85 seconden met Delta Del'Isle (Tibet Tame) resulteerde in de derde plaats.

Een andere foutloze ronde kwam van de Amerikaanse Laura Kraut met de Zangersheide merrie Bisquetta (Bisquet Balou C). Een tijd van 37,93 seconden plaatste hen op de vierde plaats, voor de Italiaan Lorenzo de Luca en Denver de Talma (Vigo Cece) die finishten in 37,95 seconden. 

Gregory Wathelet mocht ook deelnemen aan de barrage en eindigde op de dertiende plaats met de hengst Beau Gosse du Park (Quaprice Bois Margot). 

Resultaten


F. ©: Royal Windsor Horse Show - Peter Nixon