Winst voor Valentijn De Bock

Winst voor Valentijn De Bock
Heel wat topruiters gisterenavond in Stal Hulsterlo voor de 1m30 proef van de Equi-Libre Cup. Internationale ruiters zoals Christophe Vanderhasselt, Tom Martens, Jos Verlooy, Niels Bruynseels, ... trokken naar Meerdonk. In een barrage met 21 combinaties was het HROV-kampioen Valentijn De Bock die naar de overwinning reed. Met Domino, tot een 2-tal maanden geleden nog onder het zadel van Naomi Asselman, reed hij in een tijd van 65:55 seconden naar de overwinning. Steve Lefevre volgde op 68:16 seconden met Belle Van 't Bosveld. Steve werd ook nog 3e (68:27) met Feria Van De Zwingelstal. Op de 4e plaats eindigde de winnares van het HROV amazonekampioenschap, Yentl Baert met Fantast Van Het Indihof. Geoffrey Cobbaut werd 5e met Etoile Chin. Andere ereplaatsen waren er voor o.a. Lisa De Ridder (Carlotta), Sebastian Bak (Chanelle Z), Mette Kofoed (Serupgards Aristo) & Christophe Vanderhasselt (Fenom Van Klapscheut).

Maar liefst 55 combinaties verschenen in de barrage van de 1m20 proef. Daarin ging de overwinning naar Yentl Baert. Met Fantast Van Het Indihof eindigde zij op 25:04 seconden. Steve Auwers volgde op 27:13 seconden met Welcome Boy. Op de 3e plaats eindigde Gregory Goossens met Valentine in 27:23 seconden. De top 5 werd vervolledigd met opnieuw Steve Auwers (Calida 19) & Kelly De Nul (Bravour). Andere ereplatsen waren er voor Gilles Thomas (Chatman), Els Huens (Farah De Litrange), Wilfried Floren (El Cid), Jos Verlooy (Omar's Pride) & Gertjan Casteels (Four Seasons Bolero).

De proef van 1m10 werd gewonnen door Bert Mathys. In een barrage met 35 combinaties zette hij met Marco een tijd van 51:23 seconden neer. Bert werd nog 2e met En Vie D'Amour in 52:91 seconden. Op de 3e plaats eindigde Emmalee Penha met Coconut. June Peeters werd 4e met Graffiti. Manu De Roeck werd 5e met Destiny Van Het Eikelhof & 6e met Euclides Van T&L.

Arne Apers won de 1 meter proef met Viquita M. Hij was sneller dan Stephanie Storms (Arid Van Het Schaarbeekbroek) & Laurent Nuyens (Elwina).

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Equnews
Foto's: Equpics