Sven Michielse wint VOR te Loenhout

Sven Michielse wint VOR te Loenhout
Christoph Verheyen - BaboucheAfgelopen weekend was VOR te gast bij de Katershoeve te Loenhout voor een 3-daagse jumping. Ook deze keer was alles aanwezig om er een topweekend van te maken.

Traditioneel worden op vrijdag de wedstrijden voor jonge paarden verreden. Als eerste verschenen de 4-jarige paarden in de ring voor een proef op hoogte van ongeveer 1 meter. In deze reeks liet Benjamin Bardyn zien dat hij goed met jonge paarden overweg kan want hij pakte niet alleen de overwinning met het paard Belle Z maar legde ook meteen beslag op de tweede plaats met het paard Vlinder Z. Nick Brosens werd derde met Jasper V, Kristof Stevens veroverde met Epicurus DD de vierde plaats en Stephanie Jennen vervolledigde de top 6 met haar twee paarden Japaloup T van de Nethe en Ever So Clever Blue.

Daarna was het de beurt aan de 5-jarige paarden, zij kregen de opdracht een clear round te rijden over een hoogte van 110cm. Van de 53 startende combinaties wisten 26 combinaties hierin te slagen.

Dan was er nog een proef voorzien voor 6-jarige paarden, in deze reeks was het Jan Vermeiren die naar de overwinning reed met het paard Hot Spot V/H Holstenhof. Hij werd op de voet gevolgd door Gert Vermeiren (Hinter V) en Kristof Stevens (Chocolat Punch). Bob Janssens (Hebe van ’t Palmenhof) en Gert Vermeiren (Carlito RK) vervolledigden de top 5.

Tot slot stond er op vrijdag nog de 125cm KT en klasse 3 (95cm) op het programma. In de kleine Tour op hoogte van 125cm verschenen er 98 combinaties aan de start waarvan maar liefst 53 combinaties zich wisten te plaatsen voor de barrage. De overwinning ging uiteindelijk naar Nick Van Hoydonck met Bellefleur van de Katershoeve. Hij wist op eigen terrein Christophe Verheyen (Babouche) en Ellen De Swert (Valserano) voor te blijven.

In reeks 3 (95cm) was het Kim Govaers die wist te winnen met het paard Easterstar. Zij bleef Sofie Anthonissen (Zarah) en Kim Bosteels (Primas) voor.

Op zaterdag was het de beurt aan de deelnemers in klasse 4 (105cm), klasse 6 (125cm KT), klasse 5 (115cm) en klasse 3 (95cm).

In klasse 4 (105cm) haalde 26 combinaties de barrage en liet Danny Van Es zien dat hij er ook deze week weer staat. Hij behaalde de overwinning met Denver van het Gestel en werd tweede met Zidane T. Nick Van Hoydonck, die op vrijdag de KT al wist te winnen werd in deze reeks derde met het paard Winfield Vd Meerhoeve. Sander Vermeiren (Wirnac U Van De Molengeest) en Vickey Braeckmans (Orson) vervolledigden de top 5.

Eén overwinning was duidelijk niet genoeg voor Danny Van Es, nadat hij de overwinning in klasse 4 op zijn naam had geschreven wist hij ook de volgende reeks, klasse 6 (125cm KT), te winnen. Dit deed hij met het paard Adieu Z. Hij werd op de voet gevolgd door Lucien De Wachter die zowel plaats 2 als 3 in beslag wist te nemen met zijn paarden Eber Van Dobby-home en Eir Van De Tombeele.

Dan was het de beurt aan de deelnemers in de klasse 5 (115cm). Hier was het Caro Campo met Zanzibar Ds die naar de overwinning snelde. Kelly Janssens en Diva werden tweede, Joke van Inderdael en Dagano Van Den Achterste Dries moesten zich tevreden stellen met een derde plaats.

Als laatste proef op zaterdag werd de klasse 3 (95cm) verreden, Sharon Janssens wist hier de overwinning te pakken met het paard Schaffelaar s last dance. Elke Rooms (Orchid’s Chynouk) werd tweede en plaats drie was voor Sarina Verlinden en Zaza.

Op zondag waren het de deelnemers in klasse 4 (105cm) die als eerste in de piste mochten verschijnen. Dorien Leynen en The Lux Kops reden hier vlot naar de overwinning. Zij bleven Emile Sleeuwenhoek (Tryomph-Speedy) en Sharon Janssens (Virabella) voor.

In de klasse 5 (115cm) zagen we Nikki Bogaerts en Creda Z op plaats 1. Cleo Laenen en Ursula werden knap tweede en plaats drie ging naar Lahja Feremans met Kitana.

Als afsluiter stond de hoogste proef op het programma, klasse 6 125cm GT. De overwinning in deze grote tour ging naar Sven Michielse met Titan. Nico Van der Plaetsen reed Wrangler Van De Withoeve naar een mooie tweede plaats en Nick Moyaert werd derde. Hanne Mertens vervolledigd de top 5 met haar twee paarden Ferly de Muze en Urgent.

Meer uitslagen over deze wedstrijd zijn terug te vinden op de website.

Zo zit het weekend er weer op en kunnen we alvast uitkijken naar volgend weekend. De ruiters en amazones van VOR ontmoeten elkaar dan in Oud-Turnhout bij De Laks Stables.

Bron: Equnews
Foto: Equpics