Het 'sterke geslacht' was duidelijk in topvorm tijdens GEPL wedstrijd te Eupen

Het 'sterke geslacht' was duidelijk in topvorm tijdens GEPL wedstrijd te Eupen
Afgelopen weekend gaven de GEPL ruiters acte de préséance in Eupen. Er werden parcours gebouwd op verschillende hoogtes, dus voor iedere ruiter wat wils. Gaande van 70cm tot 1.25m.

Zaterdag werd de hoogste proef verreden. Er stond een pittig 1.25m parcours gebouwd want van de 16 starters mochten er 5 door naar de barrage. In deze barrage lukte 1 combinatie erin om als enige foutloos te blijven. Maude Lunebach deed hiervoor een beroep op de kwaliteiten van haar Gillian K. Dit duo eindigde de barrage in 40.5 seconden. Maude was de traagste in de barrage maar ook wel de enige foutloos. Op die manier greep ze de overwinning. Cocaïne en Mike Lepiemme lieten 1 springfout noteren. Hun tijd van 30.11 seconden was goed voor de 2de plaats. Maude zat met Baltic Hero E.T. Mike heel dicht op de hielen. De chrono was onverbiddelijk en stopte op 30.93 seconden. Goed voor de 3de plaats. De tijd van 34.49 seconden leverde Jean Marc Englebert en zijn Faconnable de 4de plaats op. Jean Marc bezette ook de 5de plaats. Met Cardago de Saulieu Z verliet hij de barrage met 12 strafpunten.

De hoogste proef op zondag werd verreden over een hoogte van 1.10m. De top 5 reed de barrage mooi foutloos, en hierbij waren het duidelijk de amazones aan de macht. De overwinning ging naar Sarah Gelaesen met Pisa. Sarah haalde alles uit de kast en spurtte door de eindmeet in 30.38 seconden. De enige ruiter in het groepje van foutloze barrageruiters haalde het net niet. Nicolas Schneider en Calvine TR De Harze zagen de chrono stilvallen op 30.74 seconden. Op de 3de plaats vinden we Julie Leveque met Patton de Neel. 32.09 seconden was hun chronotijd. Eén seconde trager bereikte Igor P van de Kopshoeven de eindmeet met in het zadel Maureen Lognoul. De 5de plaats werd bezet door Verena Pesch met Ushuaiane De La Noble Hai in 35.73 seconden.

Uitkijken naar het weekend of de ruiters het kunnen halen van de amazones tijdens de GEPL wedstrijd te Hamoir.

Klik hier voor de resultaten.