Bart Clarys schitterde in GP Zilveren Spoor

Bart Clarys schitterde in GP Zilveren Spoor
Gisterenavond werd de 8e 'Kleine Grote Prijs' van het winterseizoen afgewerkt. Met 18 combinaties verschenen ze aan de start van de barrage, op een hoogte van 1m45. Daarin bleven er 7 combinaties foutloos, waaronder 5 Belgen en 2 buitenlanders. De overwinning was voor Bart Clarys. Met Daloubette vd Krekebeke zette hij een tijd van 35:50 seconden neer. Op de 2e plaats volgde Bart zichzelf, dit keer met Esprit op amper 35:58 seconden.
De Zweedse Erika Lickhammer werd 3e op 36:56 seconden met Cora Quick. Guillaume Ruant van Picobello Horses werd 4e met Picobello Dundee. De Fransman Guillaume Foutrier volgde op de 5e plaats met Tainted Love. Die andere Picobello amazone, Julie-Pascale Ruant werd 6e met Picobello Copy Z. Het 17-jarige talent, Jordy Van Massenhove werd 7e met Bling Bling. Met zijn andere topper Bombay B kreeg hij 8 strafpunten in de barrage.
Andere ereplaatsen in deze proef waren er voor Guilherme Mattar (Passcha de Bneville), Philippe Vandoorne (Fatum van de Vromboutshoeve) & Lynn D'Havé (Blast Off).

De voorafgaande 1m25 proef werd gewonnen door Frederik Cattebeke. Met Uskymo onder het zadel zette hij een tijd van 54:09 seconden neer. Zo ging hij Jordy Van Massenhove vooraf die met Ufasja op 54:23 seconden eindigde. De Fransman Thomas Scalabre werd 3e met Winiki. De top 5 werd vervolledigd met Bjorn Vandenbossche (Cleo Z) & Laurent Mahieu (Flipper Chin). Freddy Demuynck werd 6e (Dirigent) & 7e (Amour He).

Op een hoogte van 1m15 was de overwinning voor Laurence Vanhauter. Zij reed naar de overwinning met R Hiltère de la Roque in 48:85 seconden. Camille Pollet werd 2e (50:05) met Vulkanus van de Sparrenhof. Op de 3e plaats eindigde Benny Naessens met Comters. De top 5 werd vervolledigd met Lennart Van Vlaenderen (Esmeranda) & Justine Spiessens (Eclips).

In de 1m05 proef was de winst voor Lisa Laconte met Bebelle vd Helhoek. Zij ging Hendrik Ameloot (Roi de la Lys) & Laurence Vanhauter (Heike ter linden) vooraf.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Equnews
Foto: Equpics