Jos Verlooy snelt naar brons in St-Tropez

Jos Verlooy snelt naar brons in St-Tropez

De driesterren Small Tour bij de Polo Club St-Tropez leverde Belgische paarden en ruiters bovenaan de uitslag op. Door de vele deelnemers werd de uitslag in twee verdeeld. Jos Verlooy schitterde in de ene ranking met brons terwijl in de andere het beste resultaat kwam van de BWP merrie Papillot de Muze (Aktion Pur Z). Emilie Conter en Celine Schoonbroodt-De Azevedo lieten zich ook opvallen. 

Het 1.40m hoge parcours werd over twee fasen afgewerkt en lokte net geen zestig combinaties naar de start. 21 van hen konden dubbel foutloos finishen.

In het ene klassement was het Jos Verlooy die zich bovenaan zette met Origi. De negenjarige BWP hengst is een zoon van Vigo d'Arsouilles en was op geen fout te betrappen waardoor het duo op drie kwam. Op vijf stond de Zangersheide hengst Prestigieux du Bois Madame Z (Peppermill) onder Mathieu Lambert. Emilie Conter kon op Maya -S (Chacco-Blue) de negende plaats voor haar rekening nemen.

Resultaten

Het podium kleurde zich in met klinkende Franse namen. De winst was voor de Franse Alexandre Fontanelle en Kyra-Rosa (Cidane) om zich op één te zetten. Gregory Cottard volgde op twee met Papillot de Muze (Aktion Pur Z), een achtjarige BWP merrie uit de fokkerij van de familie De Brabander - Van Gysel. Op drie stond Philippe Rozier en Prestigio Ls La Silla (Presley Boy). 

De BWP merrie Kwikly (Grand Cru vd Vijf Eiken) kwam onder Kamal Abdullah Bahamdan op elf. Celine Schoonbroodt-De Azevedo volgde in het zadel van de elfjarige ruin Calvin de Beaufour (Nabab de Reve) op dertien. Voor Zoe Conter en de negenjarige Enrico de La Pomme (Vigo d'Arsouilles) werd eveneens een dubbel foutloze ronde genoteerd maar hun tijd was net niet snel genoeg om zich te plaatsen.

Resultaten