Olivier Robert: "Ik had nog nooit een CSI5* Grand Prix gewonnen"

Olivier Robert: "Ik had nog nooit een CSI5* Grand Prix gewonnen"


Oliver Robert behaalde gisteren de grootste overwinning uit zijn carrière in zijn allereerste Longines Global Champions Tour Grand Prix in Madrid. Hij kreeg een staande ovatie toen hij over de laatste hindernis landde en 12-voudig LGCT Grand Prix-winnaar Scott Brash versloeg in een spannende barrage in twee richtingen.


Opgetogenheid stond op zijn gezicht geschreven en Robert werd emotioneel: "Ik kom zo graag naar Madrid. Ik ben altijd tweede, ik heb nog nooit een 5* Grand Prix gewonnen en vandaag was het een zware tegen een van mijn favoriete ruiters Scott Brash, ik ben zo blij het is zo'n fantastische dag voor mij en mijn team."

Zelfverzekerd legde hij uit waarom hij dacht dat hij vandaag kon winnen. "Ik denk dat ik het kon, want Scott was snel, maar niet zo snel als gewoonlijk. We hebben mensen meer dan anderhalf jaar niet gezien dus het is fantastisch om vandaag te winnen. Sprekend over de kwalificatie voor de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, die plaatsvindt tijdens de GC Prague Playoffs in november, zei Olivier: "Om daar te zijn met alle kampioenen, ik ben zelf geen kampioen, ik begrijp niet hoe ik hier aan het winnen ben, het is gewoon ongelooflijk voor mij."


Bron: Persbericht