Olivier Philippaerts Belgische sterkhouder in hoofdrubriek CHIO Aken

Olivier Philippaerts Belgische sterkhouder in hoofdrubriek CHIO Aken

In de hoogste rubriek van het CHIO Aken werden de ruiters en hun paarden in een 1.60m hoog parcours op de proef gesteld. Olivier Philippaerts zette z'n goede vorm verder en kon een plaats in de barrage bemachtigen. 

In de CSI5* 1.60m rubriek mochten negentien ruiters het beslechten in de barrage. Voor België zagen we daar Olivier Philippaerts met H&M Miro (v. Diamant de Semilly) aan het werk. Het duo tikte een balk uit de lepels, wat hen op de veertiende plaats liet eindigen. 

Op kop stond Jana Wargers uit Duitsland met Dorette (v. Dollar du Murier). Wargers toonde een uitzonderlijke controle en precisie en voltooide het parcours met een tijd van 43,69 seconden, waarmee ze zich als winnaar kroonde. Richard Vogel, die ook Duitsland vertegenwoordigde, zat Wargers echter op de hielen. Vogel, aan boord van Cepano Baloubet (v. Chaman) gaf een demonstratie met zijn paard en eindigde met een tijd van 45,67 seconden, waarmee hij nipt de eerste plaats miste. De Franse ruiter Kevin Staut liet zijn vaardige rijstijl zien op Dialou Blue PS (v. Diarado's Boy). Ze manoeuvreerden foutloos door het parcours en voltooiden het in 46,41 seconden. Staut's prestatie bevestigde zijn plaats in de top drie. 

De Britse ruiter Harry Charles reed Aralyn Blue (v. Chacco-Blue) door het uitdagende parcours met een tijd van 47,40 seconden. Charles was goed voor de vierde plaats. Jörne Sprehe, een andere Duitse ruiter, reed Hot Easy (v. Andiamo Z). Sprehe's parcours resulteerde in een indrukwekkende tijd van 48,45 seconden, waarmee ze op vijf staat.


Volledige resultaten