Nations Cup overwinning voor Belgische Children in Hagen

Nations Cup overwinning voor Belgische Children in Hagen

In Hagen werd zonet de laatste Nations Cup van het weekend gereden en het werd een thriller van formaat; Na de twee basisrondes stonden twee teams op nul strafpunten: het team van België en dat van Ierland. Een barrage moest dus beslissen wie met de overwinning naar huis zou gaan. Ook de barrage was er eentje op je tanden op stuk te bijten: met nog één ruiter voor beide teams te gaan, stonden beide teams op vier strafpunten. De laatste ruiter zou dus de doorslag geven. 

De laatste amazone die voor het Ierse team moest aantreden, was Katie Nallon. Zij tikte met Javas True Colours (v. Luidam) één balk uit de lepels. De Belgen wisten dus wat hen te doen stond: de nul behouden. Seppe Wouters kreeg echter een vroege fout met Hera d'Hessy (v. Chatman) waardoor het enkel nog op de tijd aankwam. En als Wouters één ding kan, is het snelheid maken. Dat bewees hij door in 30,50 seconden naar de finish te rijden. De Belgen waren in de barrage zo ruim vijf seconden sneller dan de Ieren, wat hen de overwinning opleverde. 

In de barrage kregen Yari van den Brande en Gerard (v. Apollo van het Lindebos) één springfout achter hun naam, hetzelfde lot ondergingen Estelle Gerard en Jedam (v. Elvis Ter Putte), een combinatie die wel al twee foutloze basisomlopen had gesprongen. Julie Lamberts en Opium van de Caloomeerchen (v. Elvis ter Putte) konden over de hele lijn de nul behouden. 

Zilver dus voor de Ieren, Duitsland eindigde op de derde plaats.

Klik hier voor de resultaten