Grande J aan de leiding in de cyclus

Virginie Thonon - Zanta Fee van 't hofterrijckelDe nationale springcyclus is 3 manches ver, tijd om al een korte tussenstand op te maken!
In de reeks voor 7-jarigen staat Jan Claeys aan de leiding met de BWP'er Grande J. Deze is een zoon van Clinton en heeft langs moederszijde Skippy II. Moeder Venise J liep verschillende jaren succesvol in de LRV klasse Zwaar.
Grande J wist nog niet te winnen, maar wist altijd wel de barrage te halen met een 3e (Pottes), 21ste (Meerdonk) en 6e plaats (Moorsele).
Grande J werd gefokt door Joris en Jan Vermeir, bekende LRV figuren, die afkomstig zijn uit Opwijk.

Jan De Pauw staat op een 2e plaats met de BWP'er Gasper van den Doorn (Calvaro Z x Larome). Deze werd door Jan zelf gefokt op het domein 'Den Doorn' in Maldegem. In Pottes kregen zij nog 4 strafpunten achter hun naam in de basisomloop, maar nadien bleef hij dubbel foutloos met deze schimmel hengst in Meerdonk (8e) en Moorsele (4e).

Op de 3e plaats staat momenteel Jan Van Dyck met de bruine Z-merrie Biana Z. Zij werd gefokt door de Nederlandse fokker Kloet G.P. en is een dochter van de hengst Balougran Z, die op zijn beurt dan weer een zoon van Baloubet du Rouet is. Langs moederszijde hebben we dan weer Equador, een nakomeling van de hengst Voltaire.

Terwijl de reeks voor 7-jarigen gedomineerd worden door 'Jan en alleman', zijn het bij de 6-jarigen vooral de 'cyclusspecialisten' die vooraan staan.
Walter Lelie staat bovenaan met de BWP'er Harmonie de Briel D'Or (Bentley van T&L x Flamenco de Semilly). Deze werd gefokt door het duo Bart Van Hecke en Griet Dewaele uit Lokeren en is nu in eigendom van Filip Van Hul.
Walter won in Pottes de eerste manche, werd afgelopen zondag 2e in Moorsele en kreeg in Meerdonk een balk in zijn 2e fase.

Op een 2e plaats volgt de Waalse Virginie Thonon met de Z-merrie Verdine-SZ, een dochter van de hengst Verdi. Langs moederszijde hebben we Heartbreaker. Deze werd gefokt door Sylvain De Wreede, die al verschillende internationale paarden gefokt heeft.
Momenteel is deze merrie in eigendom van Garry Gorus uit Dendermonde en zijn stal 'Hof ter Rijckel'.
In elke manche wisten zij een foutloze barrage te rijden en werden zij 12e (Pottes), 3e (Meerdonk) en 18e (Moorsele).
Alsof het succes voor Garry nog niet voldoende is, staat Virginie ook nog op een gedeelte 3e plaats met Zanta Fee van 't Hofterrijckel (Carinjo x Cascavelle). Zij wist telkens een foutloze barrage te rijden met als resultaat een 20ste (Pottes), 10e (Meerdonk) & 7e plaats (Moorsele).

De 3e plaats deelt Virginie met Valentijn De Bock. Hij doet hiervoor beroep op de bruine ruin Homer de Reve, die als vader Nabab de Reve heeft en langs moederszijde Heartbreaker. Deze werd gefokt door NV J&S uit Zele.
Valentijn bleef hiermee altijd dubbel foutloos met als beste resultaat een 6e plaats in Moorsele en een 11e plaats in Meerdonk.

Zie hier een video van Verdine-SZ tijdens de eerste manche in Pottes

http://www.youtube.com/watch?list=UUDA6KM16-R7zOOk08AFU-LQ&v=cLfceIGQir4&feature=player_embedded

Zie hier een video van Zanta Fee van 't Hofterrijckel tijdens de eerste manche in Pottes

http://www.youtube.com/watch?list=UUDA6KM16-R7zOOk08AFU-LQ&feature=player_embedded&v=IOZDuw_Ql_Q

Lees ook: Gursa Van Den Dael wint 7-jarigen in Moorsele
Lees ook: Walter Lelie en Hakim Ourai vd Zeshoek winnen 6-jarigen in Meerdonk
Lees ook: Virginie Thonon en Walter Lelie winnen eerste manche in Pottes

Bron: Equnews
Foto: Equpics