Doucé, Baerts en Wolters gaan winnen in Sentower Park

Na de grote ontknoping van de Animo Cup gisterenavond, stonden er ook vandaag weer verschillende proeven op het programma in Sentower Park. Het hoogtepunt van vandaag is de 1,25m Small Grand Prix die later deze middag gereden zal worden. In afwachting van deze Small Grand Prix werden er vandaag echter al enkele rubrieken afgewerkt.

In de finale van de 90cm ging de overwinning naar Sheila Wolters. Wolters reed haar Armani vh Herenhof foutloos naar de finish in 30,01 seconden. Ze liet hierbij alle balken in de lepels. De tweede plaats ging naar Joel Das. Ook hij sprong een foutloze tweede fase in 30,54 seconden. Hij kon hiervoor rekenen op zijn Quathrerine Z. Lindsay Vanhoudt vervolledigde de top drie. Zij sprong een mooie nulronde in 31,09 seconden.

Déborah Notermans eindigde met Tazita C op de vierde plaats. Zij finishten in 31,20 seconden. Kelly Horrix en Fokelien vd Thijshoeve namen de vijfde plaats voor hun rekening met een tijd van 31,54 seconden.

In de 1,05m rubriek was het Caro Baerts die domineerde. Ze nam niet alleen de eerste, maar ook de tweede plaats voor haar rekening. Voor de eerste plaats kon ze rekenen op Vedette Z om in 28,22 seconden naar de finish te rijden. Met Carerra Z deed ze het iets trager in 29,05 seconden. Joel Das, die in de 90 cm rubriek ook al op de tweede plaats eindigde, volgde op de derde plaats. Hij zadelde opnieuw zijn Quathrerine Z om een foutloze ronde te springen in 29,14 seconden.

Yentl Desmaré en Napoli Z eindigden op vier. Zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 29,38 seconden. Camille Schuermans en Funny Face vh Langwater eindigden op de vijfde plaats. Zij deden het foutloos in 29,57 seconden.

In de 1,15m ging de winst naar Jasper Doucé. Hij reed met Baltouch D'Ealster Z een foutloze tweede fase in 26,67 seconden. Hiermee was hij bijna drie seconden sneller dan Inthe Paulissen die met Finesse vh Hertooi op de tweede plaats eindigde. Ook zij lieten de balken onaangeroerd en finishten in 29,14 seconden.Marine Scauflaire en Antonia vervolledigden de top drie. Zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 29,24 seconden.

Jerome Counasse en Frederique Borgoens maakten de top vijf compleet. Zij zadelden respectievelijk El Kaza de Muze en Quadrille Des Vents.