Leonie Peeters beste Belg in 1* GP van Kronenberg

Leonie Peeters beste Belg in 1* GP van Kronenberg

In Kronenberg werd zonet de 1* 1.30m/ 1.35m Grote Prijs afgewerkt. Leonie Peeters kon met Macho V (v. Falco) voor de beste Belgische prestatie zorgen en reed naar een zesde plaats. Winst was er voor Nederland, daar kon Leopold van Asten voor zorgen. 

In de 1* Grand Prix van Kronenberg wist Leopold van Asten een bliksemsnelle jump-off neer te zetten met VDL Groep Iron Z (v. Charisma Z). In 30,51 seconden reed het duo over de finish en waren hiermee zo'n twee seconden sneller dan Yuval Tivon die genoegen nam met de tweede plaats. Met de ruin I.Johnnie Blue (v. Chacco-Blue) tikte Tivon de klok af in 32,72 seconden. David Will verzekerde Duitsland van het brons in deze GP. Met de merrie Pb Coretta Z (v. Colore) vervolledigde hij het podium in 33,17 seconden. 

De Ier Liam Deery (Quick Chalypsa PS) werd vierde. Mathijs van Asten (Conrad 123) zorgde voor een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten. 

In de CSI2* 1.40m proef zorgde Leonie Peeters wederom voor de beste Belgische prestatie. Met Novastar AP (v. I Am Moerhoeve's Star ) reed ze naar de vijfde plaats. 

Piet Raijmakers Jr kon rekenen op zijn merrie Van Schijndel's Galetto (v. VDl Zirocco Blue) om in 31,70 seconden de winnende tijd neer te zetten in deze twee fasen special proef. De Duitse vlag vervolledigde het podium. Jörg Oppermann en Olymp 58 (v. Olympic Fire 5) reden in 32,37 seconden over de finish en werden hiermee tweede. Het brons was voor Pia Reich en Pb Stagenta (v. Stakkatol) die een tijd noteerden van 32,83 seconden. Ook de vierde plaats was voor Pia Reich (Pb Djazz d'Avor). 

Laurens Houven (Diacco-Blue) zorgde voor nog een andere Belgische klassering. 

Klik hier voor de resultaten.