Laura Mathy en Eva Jennen domineren top drie van CSI2* St Tropez

Laura Mathy en Eva Jennen domineren top drie van CSI2* St Tropez

De Belgische amazones doen het erg goed in St Tropez. Laura Mathy en Eva Jennen sprongen zonet naar de eerste en derde plaats in de CSI2*, eerder vandaag behaalde Maite Delree ook al een plaats in de top 10.

QUICK RESULT CSI2* 1,25m/1,30m

1. Laura Mathy - Gantira
2. Kerry Mc Cahill - Cadensky
3. Eva Jennen - Forlando


Mathy won voor ons land in het zadel van de achtjarige KWPN-merrie Gantira, een dochter van Cassini Gold. In 31,96 seconden stuurde ze de schimmelmerrie naar de overwinning in de barrage. Ook Eva Jennen verdedigde ons land in die barrage. Zij finishte als derde met Forlando (For Pleasure) in 34,48 seconden. De Amerikaanse amazone Mc Cahill en Cadensky (Cornet Obolensky) waren precies 0,08 seconde sneller en kaapten nog net de tweede plaats weg.

Alena Hughes en Grannuschka (Con Chello) werden vierde voor Groot-Brittannië, de Colombiaan Andres Penalosa en BWP-merrie Java de Donderye (Diabeau-) rondden de top vijf af. 

Ook Danny Van den Bosch en Maite Delree haalden de top tien.Van den Bosch en Zilvano werden achtste met vier strafpunten in de barrage, Delree volgde als negende met Eis Lusette Z (Level Z). Inès Van den Bosch en Ecoliene (Warrant) behaalden de 12de plaats.

CSI2* 1,15m

Maite Delree stuurde in deze proef Infinity (It's Me du Mesnil) naar de negende plaats voor ons land. De overwinning was voor de Nederlandse Lauren van Berkel met Prele du Chanois (Fango In Blue). De Belgisch gefokte BWP-merrie Mirdads Fareeedat Alrahmaaan (Andiamo) werd derde met Shiekh Samir Mirdad. 

Klik hier voor alle resultaten.