Koen Vereecke en Lector vd Bisschop imponeren in 1.60m CSI5* Grand Prix van Fontainebleau!

Koen Vereecke en Lector vd Bisschop imponeren in 1.60m CSI5* Grand Prix van Fontainebleau!

De 1.60m Grote Prijs van Fontainebleau leverde topsport.  Voor België sprongen Koen Vereecke en Gregory Wathelet in de prijzen. De Zwitserse springruiter, Steve Guerdat sprong naar de uiteindelijk zege met Dynamix de Belheme...

Het bleek een moeilijke opgave om de 1.60m CSI5* Grand Prix van Fontainebleau foutloos af te werken. Nadat hij eerder al de 1.50m CSI5* rubriek won, zette Steve Guerdat zijn vorm verder en hield de concurrentie achter zich in de Grote Prijs.

Na een barrage met drie won de Zwitserse springruiter met zijn 11-jarige SF-merrie, Dynamix de Belheme (fokker: Frederic Aimez). Voor eigen publiek volgde Aurelien Leroy met zijn Croqsel de Blaignac (Ugano Sitte). De volledige top drie hield het foutloos. Jennifer Hochstadter strandde op de derde trede van het podium met de 13-jarige KWPN-merrie, Golden Lady (Cassini Gold).

Eveneens foutloos in de basis, maar met één seconde buiten de toegelaten tijd, volgde voormalig Belgisch kampioen, Koen Vereecke op de vierde plaats. Vereecke plaatste zich met de 13-jarige BWP-hengst, Lector vd Bisschop. Met één springfout vervolledigde Julien Epaillard de top vijf in het zadel van zijn vertrouwde Donatello d'Auge (Jarnac).

Ook Gregory Wathelet strandde in de prijzen. Wathelet loodste zijn Bond Jamesbond De HAy (Diamant de Semilly) naar de uiteindelijke zevende plaats.

Uitslag