Gilles Nuytens wint ochtendproef met nieuwe troef in Gent

Gilles Nuytens wint ochtendproef met nieuwe troef in Gent
Op Flanders Horse Expo is deze ochtend de tweede dag van de CSI2* Gent gestart met een proef over hoogte van 1.20m. Het werd een proef rechtstreeks op tijd. 53 combinaties verschenen in de ring en probeerden de snelste te zijn.

Het was Gilles Nuytens die erin wist te slagen om de snelste foutloze rit neer te zetten. De veertienjarige West-Vlaamse ruiter maakt in Gent zijn internationaal debuut met de achtjarige schimmel Javel vd Heffinck (v. Mr. Blue). Deze BWP'er werd eerder gereden door Thierry Goffinet bij de jonge paarden en op tweesterren niveau. Nu dus onder het zadel bij Gilles Nuytens was hij goed voor de overwinning. Zonder fouten en in een tijd van 56.44 seconden kwamen zij door de finish.

Elien Raemdonck, de winnares van gisteren, probeerde de tijd nog te verbetern, maar was met de vosse merrie Fara Droeshout (v. Tenor Manciais) net iets trager. Zij wisten de nul op het scorebord te houden in 56.57 seconden. Op de derde plaats zagen we nog een Belgische combinatie. Donaat Brondeel reed de achtjarige hengst Breemeersen Just Biscuit (v. Flipper d'Elle) zonder fouten te maken door het parcours in 56.80 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Olivia Kinneson met Quitona de la Cour Z (v. Quintus) en Matthias Hazebroek met Kalimera M.L. (v. Darco). Zij finishten na respectievelijk 58.44 seconden en 58.82 seconden.