Guery en Hendrickx hebben Belgisch onderonsje in Grand Prix kwalificatie Oliva

Guery en Hendrickx hebben Belgisch onderonsje in Grand Prix kwalificatie Oliva

In Oliva werd zonet de rankingrubriek én GP kwalificatie van de Gold competitie gesprongen en Guery en Hendrickx verzekerden een Belgisch onderonsje. De overwinning ging naar Jerome Guery. Hij kon in het zadel van Margriet de Mariposa (v. Nabab de Reve) een foutloze ronde springen in deze rubriek waarin in twee fases gesprongen werd. De BWP-merrie bereikte de finish na 33,97 seconden. 

Dominique Hendrickx volgde op de tweede plaats. Hij rekende op Koriano van Klapscheut (v. Lord Z) om in 34,29 seconden een foutloze ronde te springen. Willem Greve maakte de top drie compleet. Hij reed Highway M TN (v. Eldorado vd Zeshoek) foutloos naar de finish in 34,62 seconden. 

Mouda Zeyada (Fiori LS) en Oliver Lazarus (Butterfly Ennemmel) volgden op plaatsen vier en vijf. 

Eerder vandaag kon Dominique Hendrickx ook al in de prijzen springen in het 1m40 van de Gold competitie. Hij reed Floris TN (v. Quality Time TN) foutloos rond in 82,85 seconden. Hij kreeg echter wel twee tijdsfouten achter zijn naam, alsnog voldoende voor de elfde plaats. 

In het 1m35 van de Bronze competitie was Fabienne Daigneux-Lange de snelste. Zij kon in het zadel van Fringant du Calvaire (v. Qody de Saint-Aubert) een foutloze ronde achter haar naam noteren en klokte af in 61,74 seconden. Mathieu Guery en Nistria d'O (v. Falco) volgden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde en klokten af in 62,31 seconden. 

Klik hier voor alle resultaten