Gilles Thomas en Luna van het Dennehof glunderen in 1.60m Grand Prix Saut Hermès

Gilles Thomas en Luna van het Dennehof glunderen in 1.60m Grand Prix Saut Hermès

Het Grand Palais Ephèmeres was beladen vol deze middag voor de 1.60m CSI5* Saut Hermès Grand Prix. Met negen aan de start in de barrage wisten vijf combinaties een foutloze herkansing te presteren. Voor België sprong Gilles Thomas in de prijzen.

Er werd hard gereden in deze 1.60m CSI5* Grote Prijs. Voor eigen publiek sprong uiteindelijk Julien Anquetin met zijn 13-jarige Blood Diamond du Pont (Diamant de Semilly) naar de winst. De Franse springruiter dook net geen halve seconde onder de chrono van landgenoot, Julien Epaillard. Epaillard volgde op het podium met Donatello d'Auge (Jarnac).

In het zadel van BWP-ruin, Kheros Van 't Hoogeinde (Echo van 't Spieveld) vervolledigde de Colombiaan, Rene Lopez Lizarazo de top drie. 

Het paar werd opgevolgd door Kendra Claricia Brinkop die met Tabasco de Toxandria (Thunder v Zuuthoeve) ruim één seconde voor bleef op Belgisch kampioen, Gilles Thomas en Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker). 

Met één tijdsfout kwam Pieter Devos niet aan de start van de barrage. Devos, die eerder al een 5* rubriek won, plaatste zich zo alsnog tiende met Casual DV Z (Cornet Obolensky).

Uitslag