Gilles Thomas en Feromas van Beek Z klasse apart in hoofdnummer Shanghai

Gilles Thomas en Feromas van Beek Z klasse apart in hoofdnummer Shanghai

De Belgische delegatie die afgezakt is richting Shanghai verkeert in topvorm! In de CSI5* 1.45m rubriek sprong Gilles Thomas naar het podium maar schitterden ook Jérôme Guery en Olivier Philippaerts.

Guery kon zich in het begin van de proef op kop zetten dankzij een vlekkeloze omloop met de 10-jarige Come Away Flamingo Z (Cardento). Het duo hun tijd werd echter nog verbeterd, waardoor ze uiteindelijk besloten op vijf. Olivier Philippaerts kon zich ook nog nipt in de prijzen rijden en bracht H&M Legend of Love (Landzauber) naar twaalf.

Gilles Thomas kon zich met de Fantomas de Muze zoon Feromas van Beek Z profileren als de op één na beste en werd met de 12-jarige Zangersheide hengst tweede. Een verschil van ongeveer een halve seconde besloot over winst voor Julien Anquetin en de 9-jarige Farah Tame (Quadrio Tame). 

Belgische fokkerij floreerde ook op Chinese bodem met een derde plek voor Lukaku vd Bisschop, een 13-jarige BWP'er van Plot Blue, onder het zadel van Harry Allen. Daniel Deusser stuurde de BWP hengst Otello de Guldenboom (Tobago Z) naar de vierde plek. 

Resultaten



F. ©: LGCT