Gilles Thomas Belgische sterkhouder in Rome, London Knights winnen teamcompetitie

De tweede en laatste kwalificatieronde in de aanloop naar de LGCT Grand Prix werd zopas afgerond. Gilles Thomas vormde er met Luna van het Dennehof (v. Prince van de Wolfsakker) de beste Belgische combinatie.

De winst in deze vijfsterren rubriek was voor Julien Epaillard. De Fransman sprong naar de winst (en de prijzenpot van 24.000 euro) in het zadel van Caracole de la Roque (v. Zandor Z). Denis Lynch reed Cristello (v. Numero Uno) net geen 3 seconden later over de finish en kwam op de tweede plaats. Met een seconde meer op de chrono dan Lynch volgde Christian Ahlmann op drie met Solid Gold Z (v. Stakkato Gold).

Net het buiten het podium viel de Nederlander Johnny Pals. Zarkava Hero Z (v. Zandor Z) zorgde voor een foutloze ronde in een tijd van 70,08 en leverde hen een vierde plaats op. Op de vijfde plek vinden we Daniel Deusser die Jasmien vd Bisschop (v. Larino) onder het zadel had.

Pieter Devos wist zich net niet te plaatsen in deze tweede kwalificatie en eindigde met Mom's Toupie de la Roque (v. Kannan) op veertien.

Alle individuele resultaten

Deze tweede ronde van de teamscompetitie werd gewonnen door London Knights' ruiters Samuel Hutton met Oak Grove's Laith (v. London) en Mike Kawai met Goldwin (v. Emerald). Ludger Beerbaum met Mila (v. Monte Bellini) en Christian Kukuk met Mumbai (v. Diamant de Semilly) achtervolgden in naam van de Berlin Eagles. Deze combinatie gaat in het algemeen klassement wel aan de leiding na deze ronde in Rome en verwijst zo Stockholm Hearts naar de tweede plaats met slechts 2 punten verschil. Shanghai Swans staan voorlopig derde met 217 punten, dat zijn er 43 minder dan hun voorganger.