De eersten zullen de eersten blijven... Derin Demirsoy wint CSI3* Longines Ranking Beervelde

De eersten zullen de eersten blijven... Derin Demirsoy wint CSI3*  Longines Ranking Beervelde

In Beervelde werd zonet de laatste rubriek van de dag gereden. Het ging om een 1m50 rubriek met barrage. In deze rubriek konden de ruiters kostbare punten voor de Longines Ranking verdienen. 

In deze rubriek traden 63 ruiters aan. 23 van hen slaagden erin om een foutloos basisparcours af te leggen. Een barrage met 23 combinaties moest dus bepalen wie met de winst naar huis ging. De winnaar van de Grote Prijs van Waregem van 2018, Derin Demirsoy, was de eerste die de piste moest betreden voor de barrage en zette meteen een kanjer van een tijd neer met Harry K. Het duo liet all balken in de lepels en finishte in 39,12 seconden. Hiermee zette hij meteen ook een tijd die voor geen enkele andere combinatie te evenaren was. Eerste de ring in én dan ook nog eens winnen, niet veel mensen doen hem dit na. 

De tweede plaats ging naar Maxime Harmegnies. De Belgische ruiter sprong een foutloze ronde met Easy Boy (v. Tangelo vd Zuuthoeve) maar zijn tijd van 39,17 seconden schoot net tekort om Demirsoy van de troon te stoten. De derde plaats ging naar Kendra Claricia Brinkop. Deze Duitse amazone die uitkomt voor de Stephex Stables, was al in erg goede doen vandaag. Ze schreef eerder vandaag al een CSI3* rubriek op haar naam en eindigde in deze Longines Ranking rubriek op de derde plaats. Ze rekende hiervoor op Kismet van de Lentakker (v. Lordanos) en sprong in 40,06 seconden naar de eindmeet.


Viktor Daem zorgde eveneens voor een knappe Belgische prestatie met een vierde plaats. Hij haalde zijn 11-jarige BWP merrie Ic Magic van de Bien (v. Cicero Z Van Paemel) van stal om in 40,20 seconden naar de eindmeet te rijden. Hij bleef hierbij de Italiaanse ruiter Riccardo Pisani voor die met Cristo 28 (v. Cornado I) op de vijfde plaats eindigde.