Cindy van der Straten en Katja Haep sterk uit de startblokken in Saint-Tropez

Cindy van der Straten en Katja Haep sterk uit de startblokken in Saint-Tropez

De Equestrian Cup in de Golfe de Saint-Tropez is van start gegaan! Cindy van der Straten en Katja Haep konden meteen voor het Belgisch kleur zorgen bij de jonge paarden. 


LEES OOK: Nicolas Deridder: "Ik wil in St Tropez een hippische hub maken..."


Van der Straten stuurde in het zadel van Cherie des Vergers Z naar de vierde plaats. De dochter van Cartaro 2 is een fokproduct uit eigen stallen van de amazone.

De volledige top drie bestond uit plaatselijke combinaties. Olivier Perreau zegevierde op de Toulon-zoon Iroquios d'Auiguilly maar werd ook tweede in het zadel van Imhotep d'Aiguilly (Luidam). Op de derde plaats kwam de BWP merrie Soleil du Coeur des Collines (Eames de Hus) onder Lou Favede. 

In de top tien kwam de BWP-ruin Sweet Balou de Dreve (Bisquet Balou vd Mispelaere) uit de fokkerij van Van Den Heuvel-Vercammen op zes met de Nederlander Ruben Romp. De Balou du Rouet-nakomeling Maloubet des Hautes Bruyeres, een sBs-hengst, werd elfde met Alexis Lheureux, die ook Don Juan de Terlong Z (Dominator 2000 Z) in de prijzen reed.

Resultaten

Katja Haep en de 7-jarige Jasmin (Comme il Faut, fokker: Hans Peter Ahsbahs) veroverden eveneens de vierde plaats. Gaetan Decroix stuurde Havantina des Flagues (fokker: Jean Philippe Mouthoy), een dochter van Quel Homme de Hus - die hij zelf ook nog onder het zadel had, naar acht. 

Ook hier kwam de winst in Franse handen en was voor Alexa Ferrer met Hard Rock Del Colle (Rock'N Roll Semilly). 


F. ©: Andreas Pantel