Charlotte Philippe op podium van 4* 1.40m Rouen

Charlotte Philippe op podium van 4* 1.40m Rouen

De eerste 4* proef in het Franse Rouen zag een talrijk deelnemersveld aan de start komen, zo talrijk dat de proef werd opgedeeld in twee afzonderlijke klassementen. Onze landgenote Charlotte Philippe gaf er het beste van zichzelf, en veroverde met Godiva S (Andiamo Z) een bronzen medaille!

In het tweede klassement leverde het 1.40m hoge parcours voor twintig combinaties geen enkel probleem op, wat maakte dat er gereden diende te worden op het scherpst van de snee. De Zwitserse Barbara Schnieper had deze boodschap klaar en duidelijk begrepen, en zette op de rug van Judy KM (Joly St. Hubert) een waanzinnige gouden ronde in 58.17 seconden neer. Als tweede volgde de Française Nathalie Mack met de 11-jarige Baccara de l'Aubepine (Lamm de Fetan) op een kleine anderhalve seconde. Charlotte Philippe had net geen dertig honderdsten meer nodig, wat haar en de 10-jarige SBS merrie Godiva S uiteindelijk het brons opleverde.

Als vierde plaatste Niels Kersten zich voor Nederland in het zadel van de zwarte KWPN ruin Granito Noordenhoek (Corland), op een ruime halve seconde gevolgd door de Fransman Laurent Goffinet met Absolut de Lacke (Diamant de Semilly).

Vind de volledige uitslag hier.