Brandt blijft Belgen voor in Waregem, Denis Lynch wint bij de 7-jarige paarden

Brandt blijft Belgen voor in Waregem, Denis Lynch wint bij de 7-jarige paarden

In Waregem de laatste rubriek op de B-piste voor vandaag net gesprongen. Het ging om een 1m35 voorbehouden voor de ruiters van de CSI1* competitie. De Belgen moesten deze keer de overwinning aan een Duitse ruiter laten: Thomas Brandt. 

Brandt reed Deliah de Semilly (v. Diamant de Semilly) in 31,09 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Met deze tijd was hij net geen halve seconde sneller dan Leslie Goethals die met Car Love Epona B (v. Cardento) op de tweede plaats eindigde. Deze Belgische combinatie liet het hout onaangeroerd en finishte in 31,52 seconden. De derde plaats ging eveneens naar een Belgische combinatie: Lore Decock reed Heschung Van T Ameldonk (v. Wander vd Mispelaere) foutloos naar de finish in 32,05 seconden. 

Thomas Brandt nam naast de eerste ook de vierde plaats voor zijn rekening. Hij haalde hiervoor de 10-jarige Holstein merrie Cindy (v. Casall) van stal. Alicia Liénard volgende op de vijfde plaats met Arikene des Forets (v. Mylord Carthago*HN).

Gelijktijdig werd op de Experza piste een rubriek voor 7-jarige paarden gesprongen. De winst ging hier naar Denis Lynch. Hij reed Cornets Iberio (v. Cornet Obolenksy) foutloos naar de finish in 56,82 seconden. Hiermee bleef hij ruim zijn eerste achtervolger Ruben Romp voor. Romp finishte met zijn KWPN ruin Kiek'N (v. Falaise de Muze) in 60,16 seconden en moest dus vrede nemen met de tweede plaats. Filippo Tabarini vervolledigde het podium. Met Manou de Muze (v. Arko) onder het zadel, sprong hij een foutloze ronde in 60,28 seconden. 

Annette Wolf, die eerder vandaag al een rubriek op haar naam kon schrijven, eindigde nu op de vierde plaats. Ze rekende hiervoor op Hatzidee PR (v. Spartacus TN). Jan Claeys was met Massimo Dutti 111 (v. Action-Breaker) de beste Belg op de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten