Morocco Royal Tour 2023: In het teken van solidariteit

Morocco Royal Tour 2023: In het teken van solidariteit

De verschrikkelijke gebeurtenis die Marokko onlangs heeft getroffen, heeft de hippische wereld diep geraakt en in het bijzonder de internationale ruiters die bekend zijn met de circuits van het Koninkrijk. Alle ruiters die zich hebben ingeschreven voor de Morocco Royal Tour 2023 hebben ons onmiddellijk verzekerd van hun deelname aan de wedstrijd - omdat het land moet blijven leven ondanks de tragedie - en velen zullen zich aansluiten bij de solidariteitsinspanning door donaties en essentiële goederen in hun vrachtwagens mee te nemen. Een groot sportman zijn betekent ook gul en behulpzaam zijn, en onze ruiters weten hoe ze dat moeten zijn.


Acht landen nemen deel aan de landenwedstrijd in Rabat (15 oktober): België, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje, Zwitserland, Oekraïne en Marokko. 

Op individueel niveau zullen velen van hen reeds op 5 oktober in Tetouan arriveren. Onder hen bevindt zich Jérôme Guery, de bronzen medaillewinnaar van het Belgische Olympische team tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokio. Guery is een trouwe volger van de Morocco Royal Tour. Ook uit Oostenrijk komt Katharina Rhomberg, de bronzen medaillewinnaar op de recente Europese kampioenschappen in Milaan, die deel uitmaakte van dit indrukwekkende team.

Verder zal Olivier Robert uit Frankrijk, een bekend gezicht op de Global Champions Tour, waar hij enkele jaren geleden de tweede plaats behaalde, aanwezig zijn in Tetouan. Emanuele Gaudiano uit Italië, die regelmatig triomfeert op de prachtige locatie van de Koninklijke Garde, zal eveneens deelnemen aan het evenement.

Achttien verschillende landen zullen reeds vertegenwoordigd zijn in Tetouan, waaronder ruiters uit landen als Oekraïne, Nieuw-Zeeland, Tunesië en Senegal. De Morocco Royal Tour speelt een essentiële rol bij het ontdekken van nieuw talent, en we zijn er trots op dat steeds meer ruiters met diverse achtergronden deelnemen aan ons evenement. Sommigen van hen hebben zelfs hun eerste internationale succes behaald tijdens onze wedstrijden.

Natuurlijk kunnen we ook rekenen op onze nationale kampioenen uit Marokko, zoals Abdelkebir Ouaddar, de enige Marokkaanse ruiter die ooit een 5* Grand Prix heeft gewonnen (in Parijs tijdens Saut Hermès 2016). Hij was vorig jaar tweemaal de winnaar van de Grand Prix in Tetouan en El Jadida. Daarnaast hebben we ruiters zoals El Ghali Boukaa, die zegevierde in Rabat.

De "Salon du cheval" die de rijke paardensector van Marokko weerspiegelt

Na Tetouan (van 5 tot 8 oktober) en Rabat (van 12 tot 15 oktober), zal de derde en laatste etappe plaatsvinden van 19 tot 22 oktober in het kader van de El Jadida Horse Show. Dit indrukwekkende evenement biedt een unieke gelegenheid om de rijkdom en diversiteit van de Marokkaanse paardenindustrie te ontdekken, evenals de kleurrijke Tbourida-wedstrijden, een traditionele ruiterkunst die teruggaat tot de 15e eeuw.

De springcompetitie zal binnen worden gehouden, op een kleinere piste dan die in Tetouan of Rabat, maar het zal nog steeds een podium zijn waar de beste ruiters van het circuit samenkomen.

De Morocco Royal Tour 2023 begint op donderdag 5 oktober in Tetouan en belooft een spannend evenement te worden, waar sport en solidariteit hand in hand gaan.

Bron: R&B Presse Foto © R&B Presse - Adèle Renauldon