Dressuurruiters in Wellington teleurgesteld wegens afgelasting Wereldbekerfinale

Dressuurruiters in Wellington teleurgesteld wegens afgelasting Wereldbekerfinale

Enkele dressuurruiters, die verondersteld waren de Wereldbekerfinale te rijden in Göteborg, reageren teleurgesteld maar ook begripvol in een interview met Dressage-News.

De zes ruiters moesten normaal gezien eind deze maand hun land gaan vertegenwoordigen in de finale. Voor drie van hen zou het de eerste keer zijn geweest. Maar door de verlenging van de wedstrijdlockdown tot 11 april, opgelegd door de FEI, gaat dat dus niet door. 

Brittany Fraser-Beaulieu 

"Het was een eer om uitgenodigd te worden voor mijn eerste wereldbekerfinale," zei Brittany Fraser-Beaulieu die het zou opnemen tegen All In op wie ze de hoogste Canadese is in de wereldrangschikking. "Ik ben teleurgesteld maar ik respecteer de beslissing van de FEI voor het maken van de juiste keuze."

Sahar Daniel Hirosh 

"Het is het juiste voor de paarden." 

Diezelfde Sahar startte een Go Fund Me campagne die reeds 12.000 dollar opleverde. 

Shelly Francis

"Ik was niet verrast door de nieuwsberichten over Europese landen die zich zorgen maken over de corona pandemie en de uitbraak van het rhinovirus. 'Ik hoop en bidt dat onze wereld weer een beetje normaal wordt' Mijn filosofie is om zo veel mogelijk door te gaan en vol te houden. Het leven kan kort zijn en we moeten er zo veel mogelijk van genieten."

Yvonne Losos de Muñiz 

"Het is heel triest, maar ik wil ook alleen maar het beste voor de paarden en de integriteit van de sport."