Thibeau Spits: "Met je ouders werken heeft veel voordelen, maar brengt ook stress."

Thibeau Spits: "Met je ouders werken heeft veel voordelen, maar brengt ook stress."

Afgelopen weekend sprong Thibeau Spits maar liefst vijf keer in de spotlights ... De jonge Belg imponeerde zonder twijfel het publiek en de concurrentie in het Franse Maubeuge. Dit alles net nadat mama en papa, Kristel en Patrick een oproep lanceerden voor extra hulp op stal. "We willen meer tijd doorbrengen met onze zoon op internationale wedstrijden..." 

"Nu dat ik en de paarden naar een hoger niveau aan het gaan zijn, moet de kwaliteit van het omgaan met de paarden ook professioneler. Daarom waren we op zoek naar iemand met ervaring en die gemotiveerd is, die dan ook zijn ervaring aan ons kan doorgeven." vertelt Thibeau meteen. "Wij zijn eigenlijk een heel jeugdig team met veel ambitie! Met ouders werken kan zoals in de meeste gevallen heel goed gaan maar ook heel veel stress met zich meebrengen omdat het zo persoonlijk is. Wel voel je een uitzonderlijk grote steun en ben je ook bereid extra hard je best te doen omdat je weet dat het voor jouw toekomst is."

King van Essene van regionale topper naar wereldpaard?

"King is echt een fantastisch paard om mee te werken. Het braafste paard die we hebben. Aangenaam te rijden, alle vermogen en heel hard zijn best doen om geen fouten te maken. Barrage rijden was tot nu toe nog wel een moeilijk punt maar daar begon al meer en meer routine in te komen de laatste tijd."

Maar de jonge Belg gaat verder. "Omdat hij vrijdag al barrage had gelopen wou ik hem eigenlijk sparen voor de GP en geen six bars rijden. Papa zei van wel te rijden en de eigenaar had ook heel graag dat hij liep. In de six bars voel je ook gewoon dat hij het zo makkelijk doet en enorm slim springt in de techniek. Hij zal er geen 50 cm boven hangen, maar gewoon doen wat nodig is. Hij boeit zich ook niet op voor het publiek. Op zondag, als ik opstapte voelde hij ook gewoon fris en los."

Maubeuge, doel of training?

"Met King was ik wel heel gemotiveerd om naar hier te komen. Ik wist dat de piste en het materiaal hem lag. Hij voelde ook al super op de groentenjumping." 

Maar wat met de toekomstige planning?

"Ik doe deze week de 3* in Sentower met andere paarden. Mijn eerste grote doelen zijn de landenwedstrijden van Lissabon en Madrid. Normaal ging King daar als 2e paard en Classic Touch als 1ste maar dit weekend heeft me toch aan het twijfelen gebracht😉."