Thibault Philippaerts: "Ik ging me klaarmaken voor de barrage, die er niet kwam..."

Thibault Philippaerts: "Ik ging me klaarmaken voor de barrage, die er niet kwam..."

Afgelopen weekend schitterde Thibault Philippaerts in het Franse Cabourg. Samen met Khan vd Kattevennen gaf de Belg de concurrentie het nakijken in de Young Rider Grand Prix. "We kwamen vrijdag met een heel sterk team aan de start waarmee we uiteindelijk als tweede eindigden. Maartje Verberckmoes bleef twee keer foutloos. Emilie Conter bleef één keer foutloos en sprong één balk af. Thibeau Spits en ikzelf kenden toch wat pech en sprongen in elke ronde telkens één balk af."

"In de eerste ronde sprong ik de voorlaatste balk af. Tijdens mijn tweede ronde moest ik foutloos blijven om een barrage voor eindwinst uit de brand te slepen. Alles ging goed tot ik op de laatste hindernis werkelijk een balk streelde. Bij zo’n fout valt de balk vrijwel nooit uit de lepels, deze keer gebeurde dat wel."


"De tweede plaats was mooi maar we hadden kunnen winnen en waren nadien toch wel wat teleurgesteld", zegt Thibault Philippaerts."“Op zondag kwam ik tijdens de GP als elfde in actie. Ik sprong foutloos en dat bleef lange tijd zo. De ene ging in de fout, de andere kreeg een tijdstraf. Uiteindelijk ging ik wat losrijden en klaarmaken voor de barrage, maar die kwam er helemaal niet. Ik was de enige ruiter die foutloos bleef en won zonder een barrage te rijden. Zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt.”


bron: de broodplank