Emotionele Pieter Devos: "Toupie deed echt alles voor me!"

Emotionele Pieter Devos: "Toupie deed echt alles voor me!"

Op zaterdag sprong Pieter Devos in de Britse hoofdstad Londen naar de winst in de Longines Global Champions Tour Grand Prix. "Dit is echt een ongelooflijk gevoel," vertelt Devos na afloop.

"Fantastisch hier te winnen met Mom's Toupie de la Roque. Ze heeft echt alles voor me gedaan vandaag. Het voelt aan alsof het in de sterren geschreven stond dat we nog eens een goed resultaat zouden neerzetten. Maar dit is echt de kers op de taart. Ik ben extreem gelukkig met deze winst."

"De sfeer in Londen is gewoon geweldig. Ik voelde me hier als 'buitenlandse' ruiter echt ondersteund. Dat motiveerde me nog meer om alle risico's te nemen." gaat de Belg verder. "Tijdens de parcours verkenning wandelde ik de lijn af die ik dacht in negen passen te rijden. Toen ik Edwina voor me aan het werk zag merkte ik op dat ze iets moest terughouden om de negen passen te rijden. Ik ging dus all in en besliste daar een galoppas minder te rijden. Voorwaarts dat was mijn gedachte..."

Over het feit dat hij nu een gouden ticket op zak heeft voor de super finale is Devos unaniem. "Dit is super goed nieuws. We zijn bijna op het einde van het seizoen en dat gouden ticket is echt het doel. "