Tiffany Foster scoort zege op slotdag WEF: "We moeten de fokker meer in de aandacht brengen."

Tiffany Foster scoort zege op slotdag WEF: "We moeten de fokker meer in de aandacht brengen."

Op zondag avond waagden 44 combinaties zich aan de CSI2* Grote Prijs in Wellington. 16 duo's kwamen aan de start van de barrage. Daarin snelde de Amerikaanse Lacey Gilbertson met Baloppi naar de eindzege.

De 26-jarige amazone was opgetogen met haar winst. "Mijn paard is heel flexibel, dat werkte in mijn voordeel," vertelt de amazone. "Initieel wilde ik in elke lijn een extra galoppas rijden. Maar tijdens de barrage rit bleek dit niet het juiste plan.

Op het podium volgde Shawn Casady met de Stakkato-merrie, Gotcha. Paul O'Shea werkte de top drie af met de 10-jarige Spartacus-zoon, Skara Glen's 7 Pillars. 

Tiffany Foster scoort opnieuw

De internationale CSI5* combinaties reden nog een 1.50m parcours. Als eerste aan de start sprong Tiffany Forster de onklopbare tijd met Brighton (Contendro II) onder het zadel. "Hij is echt fantastisch," vertelt de springruiter. "Hij begrijpt me volledig en weet echt wat van hem verwacht wordt in het parcours. Dat is volgens mij ook de reden waarom we hier hebben kunnen winnen."

Foster en de KWPN'er wonnen eerder al tijdens Week 5 diezelfde rubriek. Leuk is dat Brighton's fokker, Ed Santing de winst live kon waarnemen in Wellington. "De fokkers zijn enorm belangrijk voor de sport. Als zij ze niet fokken, kunnen wij ze niet rijden. Daarom ben ik pro de fokker meer in de kijker te zetten. "

"Je merkt echt dat Brighton als jong paard een super leven gehad heeft, want hij houdt echt van mensen en zijn job. Dat is mede dankzij de fokker."

Op het podium werd Foster in deze rubriek gevolgd door Beezie Madden met Breitling LS (Quintero) en Lucas Porter met de Casall-merrie, Hope Street.