Steve Guerdat wint Grote Prijs van Waregem, Yves Vanderhasselt is beste Belg

Steve Guerdat wint Grote Prijs van Waregem, Yves Vanderhasselt is beste Belg

In Waregem werd zonet het hoogtepunt van het weekend gesprongen: de CSI5* Grand Prix. De ruiters kregen in de basisomloop een pittig parcours voorgeschoteld: slechts zeven ruiters wisten de nul op het scorebord te houden waaronder ook drie Belgen.

Quick Results

1. Guerdat - Alamo

2. Lynch - Ruben Ls La Silla

3. Kühner - Elektric Blue P


Yves Vanderhasselt was de eerste ruiter die de ring in moest. Met Jeunesse (v. Eldorado Vd Zeshoek) onder het zadel, sprong hij een foutloze ronde in 43,62 seconden. Hij werd hiermee de beste Belg op de vierde plaats. Hiermee zette hij meteen een voorbeeldtijd voor de andere ruiters: zij wisten nu welke tijd te benaderen. Gilles Thomas was de tweede ruiter die aantrad in de barrage. Hij reed met Konak (v. Nabab de Reve) weliswaar een snelle ronde maar hij tikte één balk uit de lepels. Dit zou hem uiteindelijk nog een vijfde plaats opleveren. De derde ruiter die aantrad, was de Brit James Wilson. Hij slaagde er met zijn Imagine de Muze (v. Nabab de Reve) ook in om de tijd van Vanderhasselt scherper te stelen, maar een fout op de laatste hindernis gooide roet in het eten. Max Kühner was de volgende ruiter aan zet. Met Elektric Blue P (v. Eldorado vd Zeshoek) ging hij meteen als een speer van start. Naar het einde van het parcours nam hij wat gas terug maar dit resulteerde toch in een snellere tijd dan die van Vanderhasselt. De Belg zakte zo af naar de tweede plaats in het klassement.

Daarna was het aan de nummer één van de wereld: Steve Guerdat. Hij had de KWPN ruin Alamo (v. Ukato) gezadeld. Hij deed wat van een nummer één verwacht werd en slaagde erin om de tijd van Kühner met maar liefst drie seconden scherper te stellen. Op dat moment waren er nog twee ruiters die hem zijn overwinning konden afnemen: de Ier Denis Lynch en de Belg Jérôme Guery. 

Denis Lynch was als eerste aan zet. Ook hij was duidelijk gebrand op de overwinning. Hij sprong met Rubens Ls La Silla (v. Rebozo Ls La Silla) weliswaar een foutloze ronde, maar kwam toch niet aan de tijd van Guerdat. Met zijn 38,26 seconden moest hij vrede nemen met een voorlopige tweede plaats in het klassement. Dan was het aan Jérome Guery. Hij deed er met Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) alles aan om een foutloze ronde te rijden maar de hengst tikte een balk uit de lepels. Ze eindigden zo op de zevende plaats.