Luciana Diniz: "Ik besloot om vol voor een nulronde te gaan"

Luciana Diniz: "Ik besloot om vol voor een nulronde te gaan"

Gisterenavond won Luciana Diniz de hoofdrubriek op Waregem Horse Week die ook telde als een kwalificatie voor de Grand Prix. Ze reed Fut For Fun 13 (v. For Pleasure) naar de overwinning door de enige dubbele nulronde neer te zetten. 

Wat vond je van het parcours gisteren? 

Het was een erg mooi parcours maar uiteindelijk was het vooral de tijd die de grootste uitdaging was. De tijd stond heel kort waardoor je in je basisronde eigenlijk al het gevoel had dat je een barrage aan het rijden was. 

Wist je dat je kans maakte om te winnen? 

Fit For Fun voelde heel goed aan. De laatste keer dat ik haar ergens aan de start bracht, was in Rotterdam en daar heeft ze ook een rubriek gewonnen. Ik wist dus wel dat ze in goede vorm was en dat ze mogelijk kans maakte om te winnen. 

Je was de enige ruiter dit dubbel nul sprong. Was dit ook je tactiek? 

Ja, ik had op de TV in de paddock gezien dat alle andere combinaties fouten maakten, dus ik wist dat als ik een foutloze barrage zou afleggen, ik zou winnen. Ik heb dus besloten om voor de nulronde te gaan door niet te veel risico's te nemen en dat is mij uiteindelijk ook gelukt. 

Ga je de Grand Prix (en een Land Rover) winnen? 

Mijn zoon wordt in december 18 dus een Land Rover winnen zou leuk zijn (lacht). Nee, ik wil natuurlijk graag de Grand Prix winnen maar het zal geen gemakkelijke opdracht zijn. Het is een lang, moeilijk parcours dus ik zal van begin tot einde mijn focus moeten behouden.