Jos Verlooy pakt brons in CSI5* hoofdrubriek van Wellington

Jos Verlooy pakt brons in CSI5* hoofdrubriek van Wellington

Jos Verlooy is duidelijk in een 'winning mood' op Amerikaanse bodem. Vorige week wist de Belgisch Kampioen deze rubriek nog op zijn naam te schrijven en nu kon hij er brons verzekeren in deze CSI5* WEF Round IX hoofdrubriek. 

De winst bleef in eigen land met Kent Farrington die in het zadel van Orafina (v. For Fashion) naar de overwinning snelde. Met een tijd van 33,41 seconden in de jump-off was hij alle concurrentie te slim af. Sergio Alvarez Moya zat Farrington nauw op de hielen maar was net niet snel genoeg. In het zadel van Malibu De Muze (v. Nabab de Reve) reed Moya in 33,68 seconden naar de tweede plaats. De top drie werd aangevuld door onze landgenoot Jos Verlooy die met Luciano van het Geinsteinde (v. Quinn van de Heffinck) in 34,28 seconden het brons verzekerde. 

De top vijf werd aangevuld door de Amerikaanse ruiters. Zo sprong Adrienne Sternlicht (Benny's Legacy) naar een vierde plaats en eindigde Lucy Deslauriers (Hester) als vijfde. 

Met twee foutjes voor de tijd belandde Abdel Said (Casalor) nog op een veertiende plek. Zoe Conter (Dawa De Greenbay Z) kreeg een springfout in de eerste fase en werd weerhouden van de jump-off. Zij eindigde uiteindelijk 24ste. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © Sportfot