Gilles Thomas wint eerste CSI5* rubriek van Waregem Horse Week

Gilles Thomas wint eerste CSI5* rubriek van Waregem Horse Week

In Waregem werd zonet de eerste CSI5* rubriek van de dag gesprongen. Het ging om een 1m40 rubriek die in twee fases gesprongen werd. Het was een twee fasen special rubriek dus de ruiters kregen sowieso de kans om hun parcours helemaal uit te rijden. Dat bleek geen gemakkelijke opdracht gezien de weersomstandigheden. Daarnaast leverde ook de toegestane tijd voor meerdere combinaties problemen op. De winst ging uiteindelijk naar onze landgenoot Gilles Thomas. Hij reed Caretina (v. Caretino 2) foutloos naar de eindmeet in 27,62 seconden. 

De tweede plaats ging naar Charles Henri Ferme. Hij reed de 8-jarige Selle Français hengst naar de eindmeet in 31,45 seconden. Alexis Borrin eindigde op de derde plaats met Bagheera de Jaldis (v. Guepard de Brekka). Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 35,36 seconden. 

Omer Karaevli en Livingstone van het Peggershof (v. Ogano Sitte) namen de vierde plaats voor hun rekening. Filippo Marco Bologni en Sedik Milano Quilazio (v. Quidam de Revel) eindigde op de vijfde plaats met één tijdsfout in de tweede fase. 

Klik hier voor de resultaten